Datum objave: 06. Kolovoz 2019

Večernji doznaje:Zoltan Kabok bit će glasnogovornik predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznati novinar, sada glasnogovornik HDZ -a, Vodičanin Zoltan Kabok bit će glasnogovornik predsjedničke kampanje Kolinde Grabar Kitarović koja je jučer u Kninu neizravno najavila svoju kandidaturu, kako doznaje Večernji list.

 

Kabok je već tridesetak godina u novinarstvu, od toga 25 u televizijskom. Rođen je u Vojvodini, no cijelo djetinjstvo i mladost proveo je u Vodicama. Karijeru je počeo u Slobodnoj Dalmaciji, a radio je i u Sportskim novostima, Šibenskom listu, te Radio Šibeniku. Na HRT je došao 1993. te je počeo kao novinar unutarnjo-političke redakcije. Pratio je rad Vlade i Sabora, a od 1996. je bio i akreditirani novinar u uredu predsjednika Franje Tuđmana. Kabok je iskusni i nagrađivani ratni reporter, a kako je svojedobno izjavio, posebno je ponosan na niz dokumentarnih filmova koje je snimio u Ukrajini, Iraku, Afganistanu. Početkom ove godine postao je glasnogovornik HDZ - a.

 

Već je prije objavljeno da će na čelu kampanje biti osječko - baranjski župan Josip Anušić. U njezinoj kampanji trebali sudjelovati i Davor Ivo Stier, Plenkovićev izazivač u stranci, te Ivan Penava, HDZ-ov gradonačelnik Vukovara kojeg je predsjednica podržala vezano uz ćirilicu u Vukovaru nakon odluke Ustavnog suda.

 

Večernji list doznaje i da će njezin program koji će objaviti u rujnu imati tri cjeline. Prva, najopsežnija nosi naziv " Jačanje Hrvatske kao države u Europi i svijetu". Program kampanje je navodno gotov,a osmišljeni su i predizborni slogani.
 

Iz kategorije: Vijesti