Srijeda, 31 Srpanj 2019 12:36

Oprbeni vijećnici napustili današnju sjednicu Županijske skupštine,smeta im što im se ne odgovara na pitanja

Napisala: 
Oprbeni vijećnici napustili današnju sjednicu Županijske skupštine,smeta im što im se ne odgovara na pitanja

Svi oporbeni vijećnici napustili su današnju sjednicu Županijske skupštine koja se održava u Drnišu nakon aktualnog sata, a kažu kako su nezadovoljni ponašanjem Gorana Pauka i vladajućih, jer uporno ne dobivaju odgovore na postavljena pitanja, javlja ŠibenikIN.

 

Vijećnik Loze Ivica Ledenko na kraju aktualnog sata Županijske skupštine zatražio je pauzu od 5 minuta kako bi se oporbeni vijećnici konzultirali, nakon čega su svi oporbeni vijećnici prilikom izglasavanja zapisnika napustili sjednicu.

 

- Svjedoci smo kontinuirano da župan Pauk ne doživljava Skupštinu, da ona njemu služi da nešto odradi. Mi ćemo im sad olakšati da izglasaju sve za 5 minuta. Ovakvo nepoštivanje vijećnika gdje su se zamijenile teze, zapravo ispada da smo mi tu radi župana, ali on je tu radi nas. Mi smo tu da propitkujemo i postavljamo pitanja te iznosimo teze. Ovo je naš zajednički bunt da se nešto počne činiti oko zagađenja lagune. Tamo morate doći i to vidjeti, naš zastupnik je donio bocu tog mulja ministru, on ništa nije poduzeo baš kao ni Pauk. Rezignirani smo cijelom situacijom, ne dobivamo odgovore i zato odlazimo. Dobivamo smiješak, podsmijeh i omalovažavanje od Skupštine – kazao je Ivica Ledenko, vijećnik Loze.

 

Oporbeni vijećnici cijeli aktualni sat izražavali su nezadovoljstvo ponašanjem župana Pauka, Iris Ukić Kotarac iz NL Stipe Petrine pitala je Pauka što on i njegovi dožupani uopće rade i zašto im je trebalo 5 godina da održe sastanak s ministrom zaštite okoliša i prirode u vezi onečišćenja Orašnice i Krke, kad su na to upozoravani cijelo ovo vrijeme.

 

 Prije pet godina je naš vijećnik Ivan Barišić upozorio na ekološki problem onečišćenja laguna od strane DIV-a i ugroze za pitku vodu, pet godina je trebalo županu da sazove sastanak i to uz pritisak medija. Na taj sastanak jučer je poslao svoju pročelnicu Sanju Slavicu Matešić. Ovakvim tempom trebat će 6 godina da se utvrdi tko je kriv i za što, svi znamo u čemu je problem. Tvornica radi bez dozvola, a ovo je sukob između ekologije ili socijale, jer je pitanje od čega će Knin živjeti ako DIV zatvori – kazala je Ukić Kotarac.
Vijećnici su sjednicu napustili uoči izglasavanja zapisnika s prošle sjednice, kada je krenulo natezanje oko brojanja glasova. Stipe Petrina s govornice je poručio da tajnik Ante

 

Alfirev ne zna brojati.
Stipe Petrina na aktualnom satu izveo je svoj standardni performans na govornici, a župan na većinu pitanja nije odgovorio. Petrina je HDZ-ovce nazvao zločincima, kriminalcima i lopovima, a pitao je i zašto predsjednik skupštine Dujić nije danas na sjednici već je u Zagrebu.

 

- Nesuđeni ministar uprave Dujić nije danas ovdje, pitanje je zašto. Jel on ima tolikih problema s ministrom da je morao to ići riješiti u Zagreb – pitao je Petrina.
Na aktualcu je pitanje onečišćenja mora u Vodicama zbog neizgrađene kanalizacije potegao i Marko Mačukat s NL Stipe Petrine, a pitanje o troškovima reprezentacije župana ponovno je postavio Josip Sučić iz Loze i pitao zašto nikad nije dobio odgovor na to pitanje.

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!