Datum objave: 30. Srpanj 2019

Županijski sud odlučio:Osumnjičena piromanka ostaje u istražnom zatvoru mjesec dana

Diana Ferić
Diana Ferić

 Jednomjesečni istražni zatvor određen je jučer rješenjem suca istrage koji je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva. Sada slijede istražne radnje, s obzirom da je utvrđeno da je djela iz 2017. godine napravila u stanju neubrojivosti. U nastavku postupka, dakle, slijedi psihijatrijsko vještačenje nad osumnjičenom i utvrđivanje zdravstvenog stanja i njezine ubrojivosti – kazala je predsjednica Županijskog suda u Šibeniku Nives Nikolac za ŠibenikIN.

 

U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku se, u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja, sinoć pokušalo ispitati osumnjičenicu, no tu radnju nije bilo moguće provesti zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane, izvijestili su jučer popodne iz ODO-a Šibenik.

 

"U Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku se, u nazočnosti liječnika psihijatra i branitelja, pokušalo ispitati osumnjičenicu, no tu radnju nije bilo moguće provesti zbog iznesene sumnje liječnika u raspravnu sposobnost i mogućnost iznošenja obrane.
Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku prijedlog da se protiv osumnjičenice odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, što je na kraju i prihvaćeno", izvijestili su.

 

Piromanka iz Dubrave u Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku privedena je jučer u 14.20 sati zbog osnovane sumnje da je počinila teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti.

 

Naime, postoji osnovana sumnja da je 27. srpnja 2019. oko 13.30 sati u Šibeniku, na predjelu Dubrava, u cilju izazivanja požara, otvorenim plamenom zapalila raslinje uz prometnicu od Dubrave prema autocesti pa se, uslijed jakog južnog vjetra, požar brzo proširio te zahvatio područje od zaselaka Južni Škugori, sjeverno preko Rupića, brda Krtolin do zaselaka Lugovići, Mihaljevići i Podlukovnik, ugrozivši tamošnje poljoprivredne površine i stambene objekte. U požaru je nastala šteta u, za sada, točno neutvrđenom iznosu, ali svakako imovinska šteta velikih razmjera.

Inače, osumnjičena 53-godišnjakinja prije dvije je godine uhićena zbog izazivanja čak sedam požara na području Dubrave, kada je, nakon psihijatrijskog vještačenja, u listopadu 2018. godine otpuštena s liječenja jer joj se "stanje značajno poboljšalo".

Naime, nadležni liječnik, psihijatar Odjela psihijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije, je 31. listopada 2018. godine izvijestio Županijski sud u Šibeniku da se akutno psihičko stanje 53-godišnjakinje značajno poboljšalo i nije podnesen prijedlog za produljenje psihijatrijskog liječenja, doznajemo od predsjednice Županijskog suda u Šibeniku.

O piromanki su se, nakon medijskih natpisa da nakon svega 53-godišnjakinja cijelo vrijeme radi u HAC-u, oglasili i iz te državne firme, potvrđujući da je riječ o njihovoj djelatnici. Potvrditi su i da je 2017. godine protiv radnice vođen kazneni postupak u okviru kojeg je po mišljenju sudskog vještaka bilo nužno provođenje psihijatrijskog liječenja ambulantnog tipa.

Nakon liječenja, utvrđeno je da je 53-godišnjakinja ipak radno sposobna te kako nema opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, a onda je u subotu ponovno privela šibenska policija zbog sumnje da je izazvala najveći ovogodišnji požar na području Hrvatske, prenosimo sa ŠibenikIN-a.

Iz kategorije: Vijesti