Datum objave: 25. Srpanj 2019

Smrt motociklista na Brodarici skrivio 23 - godišnji Nijemac, oduzeo mu pravo prvenstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Mladić star 20 godina poginuo je na mopedu u prometnoj nesreći koja se dogodila noćas oko ponoći na Brodarici, kod skretanja za restoran "Zlatna ribica, a skrivio ju je 23 - godišnji njemački državljanin upravljajući vozilom marke Audi. 18-godišnji vozač drugog motocikla je lakše ozlijeđen, priopćila je jutros Pu šibensko - kninska.


"Do prometne nesreće je došlo kada je 23-godišnji njemački državljanin pri upravljanju osobnim automobilom Audi, njemačkih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-8, dolaskom do raskrižja državne ceste D-8 i ulice Gomljanik, skrenuo je ulijevo, u smjeru te Ulice, a da nije propustio vozilo koje dolazeći iz suprotnog smjera zuslijed čega je sjevernoj prometnoj traci D-8 dolazi do sudara njegova vozila i motocikla Gilera Runner, šibenskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 20-godišnji vozač. On se kretao državnom cestom D-8 i koji je u trenutku prometne nesreće zadržavao smjer kretanja ravno.
Prilikom sudara vozač motocikla s motociklom pada na kolnik gdje se i zaustavlja, a odmah potom iza motocikla u istome smjeru nailazi motocikl Piaggio, šibenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 18-godišnji vozač koji se uslijed izbjegavanja sudara s motociklom daje naglo u lijevo, pri čemu gubi nadzor nad motociklom i s motociklom pada na sredinu kolnika D-8 i u klizanju po kolniku motocikl izliječe izvan kolnika na kameno zemljanu površinu u nisko raslinje ispod razine kolnika oko 2,5 metara gdje se i zaustavlja, dok se vozač u kotrljanju po kolniku zaustavlja uz južni rub kolnika", kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

 

Protiv 23-godišnjeg njemačkog državljanina će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

Iz kategorije: Vijesti