Datum objave: 24. Srpanj 2019

Prave se ludi:Ministarstvo zaštite okoliša još ne zna za poništenje Rješenja o imenovanju Nelle Slavice

Prave se ludi:Ministarstvo zaštite okoliša još ne zna za poništenje Rješenja o imenovanju Nelle Slavice
Diana Ferić
Diana Ferić

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić vrluda kada je riječ o imenovanju v. d. ravnatelja NP Krka nakon što je Upravni sud poništio njegovo rješenje o imenovanju Nelle Slavice na to mjesto, a vrluda i njegova služba za odnose s javnošću koja daje kontradiktorna priopćenje. Prave se da za to još ne znaju!

Kada smo ih, dan nakon poništenja Rješenja upitali za komentar i što dalje dobili smo sljedeći odgovor koji je bio kontradiktoran jer su i tada tvrdili da Presudu nisu dobili na uvid , ali su je komentirali . Odgovor je glasio:

"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike još uvijek nije zaprimilo presudu, no na ročištu je napravljen uvid u objavu presude Upravnog suda u Splitu UsIrs-32/19-14 od 18. srpnja 2019. kojom je poništeno rješenje o imenovanju Nelle Slavice ravnateljicom Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ te je predmet vraćen na ponovno odlučivanje. Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno radi nedostatnog obrazloženja u pogledu bodovanja kandidata.

Napominjemo kako presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Nadalje kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Uz Vaše pitanje, obzirom da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike dužno osigurati daljnje redovito, nesmetano i zakonito funkcioniranje javne ustanove, po primitku presude, ministar zaštite okoliša i energetike imenovat će gđu Nellu Slavicu kao vršiteljicu dužnosti ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Krka.".

 

Objavili smo da će ministar Ćorić Nellu Slavicu imenovati za v. d. ravnateljicu kako u priopćenju stoji. To su prenijeli brojni mediji. Unatoč tomu ministar Ćolić ih je jučer upitao odakle im takva pomisao, a sam je to priopćio. Idemo dalje, danas , nakon našeg upita da to ministar pojasnio dobivamo prioćenje u kojem tvrde da još ne znaju za tu presudu!!!!

"Ministarstvo zaštite okoliša i energetike još nije zaprimilo presudu stoga je gđa Nella Slavica ovlaštena poduzimati sve radnje i potpisivati dokumente iz djelokruga Javne ustanove „Nacionalni park Krka“".

 

Ljudi tko je tu lud!!! Cijela država se digla zbog presude Upravnog suda, a u nadležnom ministarstvu kažu da ju još nisu dobili!!! Valjda ju im nosi golub pismonoša u ovo digitalno vrijeme!!! 

Iz kategorije: Vijesti