Datum objave: 24. Srpanj 2019

Uhićeni dileri heroina:Dvojac iz Splita prodavao heroin dvojici Šibenčana,a oni ga dalje preprodavali

Uhićeni dileri heroina:Dvojac iz Splita prodavao heroin dvojici Šibenčana,a oni ga dalje preprodavali
Diana Ferić
Diana Ferić

Trojica muškaraca i jedna žena pritvoreni su zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i promet drogama, a dvojica su i to 45-godišnjak i 42-godišnjak osumnjičeni i za kaznena djela omogućavanja trošenja droga.
O

Osumnjičenog 45-godišnjaka i 42-godišnjaka su 22. srpnja oko 22.30 sati, na izlazu iz autoceste A1, čvor Šibenik, u automobili Opel Corsa zaustavili policijski službenici PU šibensko - kninske. Suvozač, osumnjičeni 45-godišnjak je pri usporavanju osobnog automobila kroz prozor vozila istresao heroin, što je potvrđeno obavljenim očevidom na tom vozilu, kada su izuzeti tragovi te smeđe praškaste tvari.

 

Tijekom kriminalističkog istraživanja po nalogu Županijskog suda u Šibeniku je pretražen osobni automobil Opel Corsa, koji koristi osumnjičeni 45-godišnjak i u njemu je pronađeno i od njega oduzeto 1,80 grama bruto težine žućkaste praškaste materije izgleda karakterističnog za drogu heroin, a po nalogu Županijskog suda u Splitu, policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave splitsko-dalmatinske su pretražili stan osumnjičenje 37-godišnjakinje u kojem je pronađeno i od nje oduzeto 7.670 kuna i digitalna vaga s vidljivim tragovima smeđe praškaste materije karakterističnog izgleda za drogu heroin. Pretragom stana osumnjičenog 49-godišnjaka u Splitu pronađeno 1,7 grama bruto težine smeđe praškaste materije karakteristične za drogu heroin.

 

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni 45-godišnjak i 42-godišnjak neovlašteno posjedovali 1,80 grama bruto težine droge heroin namijenjene daljnjoj prodaji te da su u razdoblju od travnja do srpnja neovlašteno prodavali i omogućavali trošenja droga konzumentima sa šibenskog područja dok su osumnjičeni 49-godišnjak i osumnjičena 37-godišnjakinja u razdoblju od 21. lipnja do 22. srpnja u više navrata prodali drogu heroin osumnjičenom 45-godišnjaku i 42-godišnjaku.
 

Iz kategorije: Vijesti