Datum objave: 18. Srpanj 2019

Povjerenstvo je za prodaju HNK Šibenik,ali traži dodatne informacije od ponuditelja iza kojeg stoji indijski biznismen Punkaj Gupta

Povjerenstvo je za prodaju HNK Šibenik,ali traži dodatne informacije od ponuditelja iza kojeg stoji indijski biznismen Punkaj Gupta
Diana Ferić
Diana Ferić

Niti na današnjoj sjednici višestranačko Povjerenstvo za provedbu postupka javnog prikupljanja ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika nije odlučilo o tomu hoće li se ili ne prihvatiti ponuda Paramount Grupa d.o.o., koja nje jedina pristigla. Svi se slažu da je HNK Šibenik potrebno prodati, ali zatražili su dodatne informacije od ponuditelja. Riječ je o tvrtki iza koje stoji indijski biznismen Punkaj Gupta.

 


Današnjoj sjednici nazočilo je 9 članova Povjerenstva te je, nakon rasprave, prihvaćen prijedlog da se iduća sjednica Povjerenstva održi po zaprimanju odgovora na sva pitanja koja će članovi Povjerenstva uputiti zainteresiranom ponuditelju, tvrtki Paramount Grupa d.o.o.Na sjednici je također predloženo i da se Javni poziv za prikupljanje ponuda za kupnju dionica HNK Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika ponovi, no prijedlog je odbijen, stoji na službenoj stranici Grada Šibenika.

Predmet poziva je prodaja 297.056 dionica Hrvatskog nogometnog kluba Šibenik s.d.d. u vlasništvu Grada Šibenika nominalne vrijednosti 59.411.400,00 kuna, za početnu cijenu od 100.000,00 kuna.

Odluku o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, sukladno Javnom pozivu, donosi Gradsko vijeće Grada Šibenika.

 

Priopćenjem se oglasio i Tonči Restović, prvi čovjek šibenskog SDP-a, koji kaže da GO SDP-a nije protiv privatizacije kluba, no postavlja i neka pitanja: koliki je dug kluba prema gradskim tvrtkama, koje su sve obveze kluba prema Gradu, hoće li Grad imenovati svog predstavnika u Upravi ili Nadzornom odboru i hoće li se ubuduće klubu naplaćivati troškovi vode, struje i ostalih komunalija.

 

Iz kategorije: Vijesti