Datum objave: 11. Srpanj 2019

Višestranačko povjerenstvo će se u četvrtak očitovati o ponudi bogatog Indijca da kupi HNK Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Povjerenstvo za izbor najboljeg ponuđača za kupnju dionica HNK Šibenik u kojem su predstavnici svih stranaka zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Šibenika na nedavnom sastanku je samo primilo na znanje tko se javio na javni poziv za kupnju oko 95 posto dionica HNK Šibenika nominalne vrijednosti oko 60 milijuna kuna,a odluku će donijeti na novom sastanku koji je predsjednica Povjerenstva Ljubica Kardum sazvala za idući četvrtak.

 

Poznato je da je stigla samo jedna ponuda i to Paramount Grupe, tvrtke sa sjedištem u Šibeniku koju je u veljači ove godine osnovala indijska Essel grupa s isključivom namjerom da se bavi HNK Šibenikom, na njezinom je čelu indijski poslovnog čovjeka Punkaja Gupte,a direktorica je Šibenčanka Mateja Plenča, sestra Tomislava Plenče koji se bavi nekretninama.

 

 

"Ništa bitno se na tom prvom sastanku nije dogodilo osim što nam je pročelnik za financije pročitao pristiglu ponudu. ja sam tražila da je dobijemo barem naknadno svi i da se ponovno sastanemo. Postoji i jedna problema na koji sam danas upozorila tajnika Gradskog vijeća,a to je da će se poziv za kupnju možda morati ponoviti jer postotak koji se spominje u njemu nije usklađen s onim koji se spominje u ponudi. Osim toga na tom sastanku nismo dobili nikakve podrobnije informacije o potencijalnom kupcu koji je poslao ponudu".

 

Svi se pitaju što je bogatog indijskog poslovnog čovjeka Punkaja Guptu dovelo u Šibenik i motiviralo da kupi HNK Šibenik, ali razlozi se za sada ne spominju.

 

Na sjednici Povjerenstva su bili i odvjetnik Jasmin Avdagić te Ivica Plenča, koji zastupaju interese indijskog ulagača u Šibeniku. Oni su iznijeli smjernice svog daljnjeg rada u HNK Šibeniku.

Neslužbeno doznajejmo da žele vratiti Šibenik u 1.HNL već tijekom ove sezone, kako u seniorskoj, tako i u mlađim kategorijama,a spominje se da su spremni već prve godine u klub uložiti oko milijun eura, ali planiraju da za nekoliko godina on bude samoodrživ.

 

Povjerenstvo svoju odluku prosljeđuje gradonačelniku Željku Buriću , a on šibenskom Gradskom vijeću koje ima zadnju riječ. na konačnu presudu.

 

Gupta je izvršni direktor Simba Essel kompanije koja se bavi istraživanjem i vađenjem nafte na afričkoj obali. Član je uprave Essel Group Middle Easta. Magistar je ekonomije, diplomirao je u New Delhiju, a naknadno je studirao i diplomirao na prestižnoj London School of Economics, a bio je i savjetnik u UN-u.  

Iz kategorije: Vijesti