Datum objave: 27. Lipanj 2019

Šibenik će od subote biti izravno povezan sa zrakoplovnim lukama u Trogiru i Zadru

Šibenik će od subote biti izravno povezan sa zrakoplovnim lukama u Trogiru i Zadru
Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik odabrao je zajedničku ponudu Denisa Smodlake i tvrtke Pućo koji će održavati ove sezone izravne i stalne autobusne linije za susjedne zrakoplovne luke u Splitu i Zadru, u sklopu projekta STEP-UP (Sustainable Transport E-Planner to Upgrade the IT-HR mobility), a bit će uspostavljene od subote, 29. lipnja, kako nam je potvrdio Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove. Oni će ta te linije ove godine subvencionirati s 190 000 kuna, a ako se pokaže da za njih postoji interes od sljedeće godine bi trebale postati komercijalne. Cijena karte u jednom pravcu je 60 kuna.

Riječ je o pilot projektu koji je sastavni dio STEP - UP projekta koji se nastavlja na prošli, također EU projekt Intermodal, a smisao je uspostaviti bolju mobilnost građana na našem području i unaprijediti prometne veze. Analiza koja je provedena u sklopu Intermodala pokazala je da su obje zračne luke i u Splitu i u Zadru vrlo blizu Šibeniku, ali da s njima uopće nije povezan.

"Krenuli smo u ovaj pilot projekt da vidimo ima li za to interesa ili nema. Novac je osiguran iz EU fonda. Te su linije namijenjen i turistima i građanima Šibenika. Turisti sada, ako dolaze zrakoplov, a žele odsjesti negdje na šibenskom području moraju autobusom odlaziti u Split,a onda drugim autobusom u Šibenik što im je i skupo i nepraktično", objašnjava Petar Mišura, pročelnik gradskog Upravnog odjela za gospodarstvo i EU fondove.

 

Iz kategorije: Vijesti