Datum objave: 18. Lipanj 2019

SKARABE SUNNY CLUB: Novi wine and lounge bar uz plažu Slanica na otoku Murteru

Diana Ferić
Diana Ferić

Skarabe Sunny Club novi je, zanimljiv i privlačan wine and lounge bar uz plažu Slanica na otoku Murteru koji nudi dobrodošlu kombinaciju uživanja u prirodnom ambijentu uz more, dobru glazbu i birana vina. Arhitektonski vrlo uspio minimalistički koncipirani objekt izvrsno je usklopljen u borovu šumu Podraduča, a gosti s njegovih stepenastih terasa imaju privilegiju guštanja u pogledu na more, plažu i Kornate na obzoru iz ugodne sjene krošnji stogodišnjih stabala. Skarabe Sunny Club otvorio je bračni par Irena i Marko Žulj. Oboje su rođeni Zagrepčani, ali su se upoznali i zavoljeli u Murteru, pa su u njemu odlučili i pokrenuti posao i u njemu živjeti veći dio godine. Svoj wine and lounge bar nazvali su Skarabe Sunny Club po skarabeju, osebujnom kukcu kojeg su stari Egipćani štovali kao božanstvo zato što postojano kotrlja svoju kuglicu kako u njoj ne bi bilo uništeno sjeme novog života. Skarabej je simbol impulsa obnove koji se rađa iz inertne, ali žive materije, spremne započeti novi ciklus postojanja. Izborom skarabeja koji je prikazan i u logu njihovog bara, bračni par Žulj je definirao svoj ugodni dnevni boravak za ležerno, opušteno uživanje i ugodu postojanja uz dobru glazbu.
-Puno toga je u ovom projektu diktirala parcela koja je uska i strma, ali željeli smo postići potpunu otvorenost i što bolje iskoristiti prednosti tog položaja uz plažu Slanicu s pogledom na Kornate. Objekti su mali, neprimjetni i oni su nužno zlo, a okoliš dominira, kaže Krešimir Petković, projektant i vlasnik tvrtke Urbanitas.
I ponudom Skarabe Sunny Club  je drukčiji. Uz osebujne koktele u bakrenim čašama, osvježavajuća prirodna pića, inozemna kraft piva nudi i provjerena vina domaćih proizvođača. Moderna arhitektura i moderna ponuda!
-Za sada smo se ograničili samo na tih nekoliko stvari. Želimo da ljudi dođu zbog toga što im se sviđa ovaj koncept, što smo u neku ruku istomišljenici, a onda ćemo dalje ponudu prilagođavati njihovim željama. U svakom slučaju u Murteru se osjećamo odlično. Zagreb je naš rodni grad za koji nas veže obitelj, ali Murter je mjesto u kojem želimo raditi i živjeti, ističu Irena i Marko.
Na otvaranju su odmah pokazali u kom smjeru idu i kada je o glazbi riječ pa su angažirali DJ Baku & Chuck Borisa odnosno DJ Andriju Bakulu i saksofonistu Borisa Plazibat,  koji su svojojom originalnom interpretacijom i neobičnom kombinacijom DJ-ja i saksofona bili pravi melem za dušu u poplavi beskrvne sintetičke glazbe.
 

Iz kategorije: Vijesti