Datum objave: 17. Lipanj 2019

Direktor tvrtke u Vodicama lažirao dokumente,zaposlenik prevario tvrtku u Rogoznici za oko 4 000 kuna

Direktor tvrtke u Vodicama lažirao dokumente,zaposlenik prevario tvrtku u Rogoznici za oko 4 000 kuna
Diana Ferić
Diana Ferić

 Zbog krivotvorenja financijskog izvješća i druge dokumentacija Pu šibensko - kninska, Odjela za gospodarski kriminalitet kazneno je prijavio 49-godišnjeg muškarca. On je u svojstvu direktora trgovačkog društva iz Vodica za potrebe javne objave financijskih izvješća i druge zakonom o računovodstvu predviđene dokumentacije, odobrio dostavu financijskoj agenciji odluke o raspodjeli dobiti od dana 30.travnja 2018. godine lažno prikazujući da je održana skupština dioničara tog društva i da je ona prihvatila te dokumente. Protiv osumnjičenog je Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku podnijeto Posebno izviješće, kao dopuna ranije podnijetoj kaznenoj prijavi.

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 40-godišnjakom osumnjičenim za pet kaznenih djela računalne prijevare i pronevjere na štetu tvrtke iz Rogoznice.

Osumnjičeni je, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, kao zaposlenik oštećene tvrtke, u razdoblju od 2. do 10. lipnja u pet navrata, po utvrđivanju visine cijene parkinga, obavio gotovinsku naplatu, a potom izmijenio podatke u računalu, pod nazivom „odustajanje“, nakon što bi izvršio unos i izmjenu u računalu, po izvršenoj gotovinskoj naplati, novac je zadržavao za sebe, a potom uz uporabu daljinskog pokretanja rampe korisnicima parking prostora ručno otvarao rampu. Na opisani način osumnjičeni je protupravno prisvojio novac oštećene tvrtke u ukupnom iznosu od 4.370,00 kuna. Protiv osumnjičenog će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.
 

Iz kategorije: Vijesti