Datum objave: 14. Lipanj 2019

"Zeleni grad" ostavrio 1,6 milijuna kuna neto dobiti,SDP traži da se građanima snize računi za odvoz smeća

"Zeleni grad" ostavrio 1,6 milijuna kuna neto dobiti,SDP traži da se građanima snize računi za odvoz smeća
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska komunalna tvrtka "Zeleni grad" svakodnevno je na meti građana zbog loše organizacije odlaganje i odvoza smeća i teških porođajnih muka primjene novog sustava zbrinjavanja otpada, visokih cijena, ali ta tvrtka uspješno posluje. Prošlu su godinu završili s neto dobiti od oko 1,6 milijuna kuna.

To je ponukalo Joška Šupu, vijećnika SDP -a u Gradskom vijeću da u ime te strane predloži da se smanje cijene odvoza smeća. "Nije smisao poslovanja tvrtke "Zeleni grad" povećanje profita. Oni su od građana lani naplatili 4 milijuna kuna više za odvoz smeća i očito je da ima prostora za korigiranje cijena", kazao je Šupe koji smatra i da bi problemu odvoza i zbrinjavanja smeća trebalo posvetiti tematsku sjednicu Gradskog vijeća.

 

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić odgovara kako tematska sjednica nije potrebna, ali priznaje da ni oni nisu zadovoljni kako funkcionira sustav zbrinjavanja i odvoza smeća, ali ističe kako "ne treba brkati kruške i jabuke". "Ono što smo imali prije bio je samo odvoz smeća, a sada imamo kružno zbrinjavanje otpada. Od odgovornosti za funkcioniranje tog sustava nisu amnestirani ni građani. kako je moguće da jedan ugledni restoran u Šibeniku koji je zadužio čipirane kante nema u pet mjeseci evidentirano odlaganje smeća, a Pelegrini prazni svoje kante pet puta na dan", kazao je gradonačelnik.

 

Apelirao je da pitanje smeća ne bude političko pitanje i predmet političkih obračuna nego ekološko i kulturološko nego zajednički problem svih u lokalnoj zajednici.
Gradsko vijeće odobrilo je "Zelenom gradu" da može na leasing kupiti oko 2 milijuna kuna vrijedno specijalno vozilo za odvoz smeća,a iako su neki vijećnici, u prvom redu Rikard Marenzi iz ŠGF-a izrazili negodovanje zbog načina na koji je provedena javna nabava, direktor te tvrtke Novica Ljubičić ustvrdio je da je taj postupak proveden po Zakonu.

Vijećnik liste BM 365 Anton Dobra smatra da bi trebalo novac prvenstveno ulagati u sadnju mediteranskog bilja i maslina i ozeleniti Šibenik kako se to danas radi u mnogim gradovima u svijetu dok je naš vrhunac posaditi nekoliko kaktusa.
 

Iz kategorije: Vijesti