Datum objave: 13. Lipanj 2019

Ipak smo im ušli u trag:Starim kamenim pločama s Medulića popločava se Pribislavićeva ulica

Diana Ferić
Diana Ferić

Starim kamenim pločama s Medulića koje su ostaje cijele popločava se Pribislavićeva ulica u Šibeniku, kako smo doznali od Ante Nakića iz Odjela za komunalne poslove Grada Šibenika i to su one koje nedostaju na depou na Biocima na kojem su deponirane nakon što su skinute s trga Medulić. Dimenzijama nisu odgovarale za  sanaciju stepeništa na Gorici.

 Pitanje tih ploča danas je ponovno na Aktualnom satu potaknula vijećnica Iris Ukić Kotarac.

 

Objavljeno ranije:

 

Ne znam gdje su od ožujka ove godine do danas završile stare kamene ploče s Medulića koje su bile deponirane na Biocima, možda su za nešto u gradu upotrebljene, možda o tome nešto znaju u komunalnom odjelu - bio je odgovor na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Danijela Milete, šibenskog dogradonačelnika na pitanje Iris Ukić Kotarac, vijećnice s NL Stipe Petrine no taj je dio ostao nedorečen jer nije bilo odgovora stručne službe.

 

Vijećnica Ukić Kotarac je ustvrdila kako nije zadovoljna s pisanim odgovorom o tomu gdje su završile te kamene ploče.

"Kad sam o tome govorila na sjednici Gradskog vijeća dobila sam odgovor da su ploče na Biocima. Otišla sam tamo i vidjela ih. Kada sam nedavno bila nedostajalo ih je više od polovice. U pisanom odgovoru koji sam dobila spominje se da su ploče na Bikarcu. Zanima me gdje su na kraju završile i zašto ih se nije upotrijebilo za sanaciju stepeništa na Gorici. Ako nisu bile za upotrebu moglo ih se pretvoriti u turistički suvenir. Ja bih prva kupila jednu takvu ploču ili dio nje", kazala je vijećnica Kotarac.
Mileta joj je replicirao na način da je kazao:"Da sam znao da vas ta priča zanima samo da biste dobili jednu ploču ja bih vam je osobno dao. Mi ne možemo na svoju ruku ništa raditi u povijesnoj jezgri. Konzervatori sve diktiraju pa i način popločavanja ulica. Oni su sami priznali da su krivo procijenili koliko će biti neoštećenih starih ploča koje su skinute s Medulića i da ih je na kraju bilo puno manje nego što su mislili", izjavio je Mileta.

Iris Ukić Kotarac inzistira na tom pitanju jer se sumnja da su te ploče koje su vrijedne završile negdje privatnim kanalima.
 

Iz kategorije: Vijesti