Datum objave: 11. Lipanj 2019

Iznimno slavlje pripajanja Jadranske banke HPB-u na tvrđavi svetog Mihovila uz "Fil(m)harmoniju"

Iznimno slavlje pripajanja Jadranske banke HPB-u na tvrđavi svetog Mihovila uz "Fil(m)harmoniju"
Diana Ferić
Diana Ferić

Jedinstveno uživanje u spoju  filmskog klasika i klasične glazbe izvedene uživo  priredila je sinoć na tvrđavi svetog Mihovila u Šibeniku svojim zaposlenicima, klijentima i poslovnim partnerima Hrvatska poštanska banka slaveći tim događajem pripajanje Jadranske banke koje je dovršeno 1. travnja. Na velikom platnu bio je prikazan Chaplinov nijemi film Mališan (The Kid) , a projekciju je pratila svirku glasovitog hrvatskog orkestra  Zagrebačke filharmonije. Izveli su originalnu glazbu iz tog filma koju je napisao Chaplin, ali je tema bazirana na 6. simfoniji Petra Iljiča Čajkovskog. Kad se tomu pridoda iznimni  ambijent tvrđave svetog Mihovila onda je doživljaj zaista neponovljiv. 

Proslava pripajanja  pipajanja domicilne Jadranske banke HPB - u bila je  organizirana na visokoj razini. Sve su goste na ulazu u Tvrđavu dočekali predstavnici HPB-a uz Šibensku gradsku stražu koja je prije početka službenog dijela programa prošetala zidinama i ispalila počasne plotune.

 

Bila je to opuštajuća večer u kojoj nisu prevladale poslovne teme, ali u pozdravnim govorima predstavnici Hrvatske poštanske banke te lokalne vlasti nisu mogle izbjeći spomenuti važnost dolaska HPB u Šibenik i njezine planove.

 

"Šibenik je za mene jedan od važnijih gradova u Hrvatskoj i za živjeti i za raditi. Mislim da ćemo s našim poslovanjem ovdje utisnuti duboki trag i da će dogodine ne ovakvom događanju ova tvrđava biti puna naših zadovoljnih klijenata. Ovo spajanje Jadranske i Hrvatske poštanske banke je i za nas vrlo značajno jer je to važan korak u stvaranju jake nacionalne banke. Mislim da to svi želimo. Ovo je prvo takvog spajanje i bit će ih i još"", kazao je Ivan Čulo, predsjednik uprave HPB -a.

 

Mato Filipović, izvršni direktor Sektora poslovanja sa stanovništvom Hrvatske bio je u postupku preuzimanje Jadranske banke šest mjeseci na njezinom čelu pa se već saživio sa Šibenčanima i Šibenikom ili, kako je kazao, osjeća se Šibenčaninom. "Naišao sam ovdje zaista na veliku susretljivost i drage ljude i puno potporu župana Gorana Pauka i gradonačelnika Željka Burića. Upravo ta potpora i zajedništvo doveli sud o uspješnog pripajanja Jadranske banke HPB-u. Njihovo prvo pitanje kada smo se susreli bilo je koliko ćemo zaposlenika u Šibeniku zadržati. Gledajući ekonomsku logiku i matematiku u Regionalnom centru Šibenik nama je bilo dovoljno zadržati 25 posto. zaposlenika. Međutim HPB je našla model da dio do sada centraliziranih poslova disperziramo u Regionalni centar u Šibeniku tako da smo zadržali polovicu zaposlenika. Lojalnost klijenata bivše Jadranske banke je za najvišem nivou,a to se podudara i s lojalnošću klijenata HPB- koja je prema posljednjim istraživanjima po tome na prvom mjestu u Hrvatskoj. No, moramo priznati da sve u postupku pripajanja nije išlo lako. Na kraju je došlo do sitnih problema i gužvi zbog čega se klijentima ispričavam, ali to je bio neminovno u ovom složenom postupku i siguran sam da ćemo zajedno, iz dana u dan, iz mjeseca u mjesec to otkloniti. Mi u Šibensko - kninskoj županiji imam 50 000 klijenata, znači svaki drugi stanovnik je naš klijent i nadam se da ćemo mi to povjerenje opravdati", istaknuo je.

 

Željko Burić, gradonačelnik Šibenika, u svom je pozdravnom govoru,na jednom primjeru istaknuo odnos HPB - a prema lokalnoj zajednici. "Svi Šibenčani su ne samo poslovno nego i emotivno vezani za Jadransku banku, a svi mi u Hrvatskoj za našu državnu, Hrvatsku poštansku banku, jedinu nacionalnu banku. U tom procesu objedinjavanja naravno da smo željeli da se u Šibeniku sačuva sve ono dobro što je nosila Jadranska banka i vjerujem da smo u tome uspjeli. Moram istaknuti što se dogodilo na jednom od brojnih sastanaka gospodina Filipovića i mene prije čina pripajanja. Grad Šibenik je krenuo u ostvarenje projekta uređena dječjeg igrališta za djecu s posebnim potrebama. Osigurali smo u proračunu 300 000 od oko 700 000 kuna koliko to košta i krenuli smo u donatorsku akciju. kada sm s tim projektom došao gospodinu Filipoviću on mi je kazao da je Jadranska banka donirati sav potreban iznos, a da mi predviđena sredstva u proračunu usmjerimo na nešto drugo. Eto ja taka odnos očekujem i ubuduće i prema fizičkim i pravnim osobama u Šibeniku".

Okupljene je pozdravio i župan Goran Pauk i to i u funkciji izaslanika premijera Andreja Plenkovića."Drago mi je što sam i u toj funkciji jer je i hrvatska vlada imala u ovom pripajanju važnu ulogu, a svi mi želimo i stvoriti jaku domicilnu banku.Uvjeren sam da ovo nije zadnja akvizicija ove banke. Mi smo jako zadovoljni s ovim pripajanjem i mislim da je završio najbolje što je to bilo moguće u danim okolnostima".

 

Nakon glazbeno - filmskog programa druženje je na tvrđavi nastavljeno na prigodnom domjenku uz DJ program.  

Iz kategorije: Vijesti