Datum objave: 30. Svibanj 2019

Prije će se, izgleda, konstituirati Evropska komisija nego MO Stari grad

Prije će se, izgleda, konstituirati Evropska komisija nego MO Stari grad
Diana Ferić
Diana Ferić

Kriza je nastupila u konstituiranju mjesnog odbora Stari grad u Šibeniku u kojem niti jedna lista na izborima nije dobila apsolutnu većinu i ne može sama izabrati predsjednika. Na jučerašnjoj sjednici nisu se pojavili vijećnici koalicijske liste SDP - HSU Čedo Petrina i Krunoslav Mazalin tako da mjesni odbor nije mogao biti konstituiran. Postoji još jedan, popravni ispit za konstituiranje, a ako ne uspije slijede novi izbori u Starom gradu. Oporba - Nezavisna lista Stipe Petrine, HSS i SDP - HSU dobili su većinu od pet vijećnika, a HDZ četiri tako da je bilo logično da oni predsjednik bude iz njihovih redova.

 

U ime HDZ -a članovi su Branimir Zmijanović, Mirko Čeko, Lucija Aužina i Ivan Bogdanović, NL Stipe Petrine Vanja Dadić i Silvana Guberina te HSS -a Davor Živković.
Tonči Restović nam je jutros izjavio kako mu je Čedo Perković kazao da on nije dobio poziv za konstituirajuću sjednicu. "Mi nemamo nikakvog razloga zavlačiti konstituiranje kada je naš stav jasan- mi podržavamo Vanju Dadić za predsjednicu MO Stari grad jer je dobila najviše glasova, a ako ona ne istakne kandidaturu onda Davora Živkovića", ističe Restović.

 

Ljubica Kardum, predsjednica HSU napisala nam je kratko, bez objašnjenja, da je njihov vijećnik Krunoslav Mazalin dao ostavku. Očito da je tu nastao problem i da ta lista nije na vrijeme obavijestila pravnu službu Grada o Mazalinovoj ostavci i odluci o imenovanju novog vijećnika!

 

"Nije nam baš uvjerljivo da Perković nije dobio poziv, ako su ga svi dobili. To što su napravili je neodgovorno i neozbiljno. Očito da su propustili napraviti to što su morali vezano za zamjenskog vijećnika pa se sada izvlače. kada smo se sastali s njima prije konstituirajuće sjednice već se znalo da će netko zamijeniti Mazalina", kažu u NL Stipe Petrina.

 

Inače svi koji su se jučer pojavili na konstituirajućoj sjednici smatrali su da imaju pravo biti predsjednici- Branimir Zmijanović u ime HDZ -a te, s druge strane Vanja Dadić, ali i Davor Živković.  

Iz kategorije: Vijesti