Datum objave: 30. Svibanj 2019

SPLIT PJEVA MIŠU: Retrospektivna večer Miše Kovača na 59. Splitskom festivalu

Diana Ferić
Diana Ferić

Večer u čast Miše Kovača, legendarnog pjevača i živuće ikone Dalmacije, tako Splićani najavljuju spektakularnu retrospektivnu večer na kojoj će Ivana Kovač, Mladen Grdović, Vlado Kalember, Željko Bebek, Dražen Zečić, Goran Karan, Alen Nižetić, Giuliano, Mjesni odbor, klapa Rišpet i mnogi drugi izvođači pjevati samo Njegove pjesme. Split i Dalmacija slavit će 5. srpnja najpopularnijeg hrvatskog pjevača i najpopularnijeg Šibenčanina svih vremena. Ulaznice su za jednog i jedinog Mišu čak u i ovom slučaju kada drugi pjevaju njegove pjesme, rasprodane su. 
Mišo je po tko zna koji puta doživio najveću moguću počast i priznanje. Večer njegovih pjesama dočekuje se kao prvorazredni kulturni događaj i spektakl. Nema sumnje Prokurative će pucati po Šavovima, za sve koji žele guštati neće biti mjesta, a Split će zaista uglas i s guštom pjevati Mišu Najvećeg, kralja pjesme za srce i dušu.

59. splitski festival otvorit će ekskluzivnim koncertom Petra Graše 4. srpnja počet će 59. splitski festival, a dan nakon Mišine retrospektive 6. srpnja pjevaju se nove skladbe. Ove godine na večeri novih skladbi Splitskog festivala na žalost neće nastupiti ni jedan nema šibenski pjevač, a nema ni šibenskih skladatelja i autora stihova. Šteta jer Marko Škugor, Đani Stipaničev, Miro Odak i još neki Šibenčani itekako imaju što reći i pokazati na Prokurativama.

 

Iz kategorije: Vijesti