Datum objave: 21. Svibanj 2019

Zadruga "Šibensko blago" COO Šubićevac najbolja je učenička zadruga u Županiji

Zadruga "Šibensko blago" COO Šubićevac najbolja je učenička zadruga u Županiji
Diana Ferić
Diana Ferić

Učenička zadruga „Šibensko blago“ Centra za odgoj i obrazovanje „Šubićevac“ proglašena je najboljom učeničkom zadrugom Šibensko - kninske županije i to na međužupanijskoj smotri učeničkih zadruga Šibensko-kninske i Zadarske županije. Sudjelovalo je ukupno 20 zadruga.

 

"Ovo je još jedna u nizu brojnih nagrada i priznanja koje je pod stručnim kreativnim vodstvom nastavnice Marijane Matuše osvojila ova vrijedna učenička zadruga. Zadruga „Šibensko blago“ aktivna je tijekom cijele nastavne godine. Njihove proizvode možete razgledati i kupiti na Sajmu u Srednjovjekovnom Šibeniku, na Božićnom i Uskrsnom sajmu u Dalmare trgovačkom centru, na Sajmu agroturizma u Skradinu, na danima otvorenih vrata u Centru „Šubićevac“", ističe Branka Bego, ravnateljica te škole.

 

Ove godine na županijskoj smotri Zadruga se predstavila izložbom radova pod nazivom Svileno proljeće. Pod vodstvom nastavnica Marijane Matuše, Žane Klisović i Anamarije Zjačić, zadrugari su izradili i predstavili ručno oslikane svilene marame, keramičke broševe, privjeske i ogrlice te eko-sapune. Zahvaljujući osvojenom prvom mjestu na Županijskoj smotri, ovi vrijedni učenici i njihovi voditelji na jesen putuju na Državnu smotru učeničkih zadruga Republike Hrvatske koja će se održati u Vinkovcima.

 

Podsjetimo, prošle je godine ova zadruga dobila priznanje za najbolji proizvod učeničkih zadruga Republike Hrvatske za unikatnu keramičku zdjelu nadahnutu karakterističnim spiralnim vezom, boulom, sa šibenske kape.
 

Iz kategorije: Vijesti