Datum objave: 17. Svibanj 2019

Sutra vas na Burnumu čeka kulinarsko putovanje kroz povijest, a organiziran je i besplatni autobusni prijevoz

Diana Ferić
Diana Ferić

Završna manifestacija ovogodišnje Edukativne muzejske akcije u povodu obilježavanja Međunarodnog dana muzeja koja u Šibeniku nosi naziv "Kulinarski vremeplov" održat će se u subotu, 18. svibnja 2019. od 10 do 15 sati na arheološkom lokalitetu Burnum.


Muzej grada Šibenika je u suradnji o ostala tri muzeja u Županiji - drniškim, kninskim i betinskim osmislio program u kojem je svako od muzeja odabrao jelovnik iz određenog povijesnog razdoblja - prapovijest, antika, srednji vijek, 18. stoljeće, a jela pripremaju učenici Turističko - ugostiteljske škole u Šibeniku i njihova nastavnica Biserka Šmit. Taj je projekt podržala JU NP Krka.

 

Ovogodišnja akcija pokazat će da hrana, kao izvor energije, ali i užitka, može biti razlogom okupljanja, učenja i druženja kroz edukativne i kreativne kulinarske radionice.
U proteklih dvadesetak dana radionice na tu temu uz dodatne aktivnosti održane su u Šibeniku, Drnišu, Kninu i u Betini.

Kulinarski vremeplov, projekt četiri županijska muzeja predstavljen je ovog tjedna u Muzeju Mimara, na panelu pod nazivom ‘Međunarodni dan muzeja – Novi izazovi za muzejsku struku’.

Muzej grada Šibenika za sve zainteresirane sudionike organizira završne manifestacije na Burnumu besplatan prijevoz autobusom s polaskom iz Šibenika u 12 sati. Prijave i rezervacije za prijevoz potrebno je izvršiti izravno u Muzeju grada Šibenika.

Svim sudionicima manifestacije Javna ustanova „Nacionalni park Krka“ omogućuje besplatan ulaz na završnu svečanost na Burnumu od 10 do 15 sati.

FOTO:HUKnet
  

Iz kategorije: Vijesti