Datum objave: 16. Svibanj 2019

Šibenskim školama predstavljena obrazovna platforma vrijedna 10 milijuna kuna

Šibenskim školama predstavljena  obrazovna platforma vrijedna 10 milijuna kuna
Diana Ferić
Diana Ferić

Gotovo 50 učitelja iz 24 osnovne škole iz Šibensko-kninske županije okupilo se na javnom predstavljanju nove generacije obrazovnih materijala IZZI, izdavačke kuće Profil Klett koje je održano u Katoličkoj osnovnoj školi. Obrazovni materijali IZZI koji se sastoje od digitalnih i tiskanih obrazovnih sadržaja predstavljaju najveću investiciju u hrvatsko obrazovanje, vrijednu oko 10 milijuna kuna. Riječ je o potpunosti hrvatskom proizvodu, odnosno obrazovnoj platformi u čijem je sastavljanju sudjelovalo više od 500 hrvatskih učitelja, autora, urednika i računalnih stručnjaka.

„Predstavljena obrazovna platforma je korisna, jer na jednostavan način prikazuje različite tematske cjeline prilagođene djeci. Uz pomoć dobrih obrazovnih materijala spremniji i sigurniji ćemo dočekati početak školske godine“, istaknula je Marina Nadoveza, učiteljica iz VI Brodarica.

Digitalni obrazovni sadržaji obuhvaćaju više od 1300 videozapisa i animacija, više od 2000 kvizova te više od 100 3D modela i virtualnih panorama, a u potpunosti su prilagođeni nadarenim učenicima, kao i učenicima s teškoćama u učenju. Također, obuhvaćaju modeliranje teksta za lakše čitanje učenika s disleksijom, dodatne animacijske sadržaje i prilagođeni prikaz za manji zamor oka.

Obrazovna platforma usklađena je sa stručnim smjernicama i važećim propisima aktualne kurikularne reforme koju je postavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
 

Iz kategorije: Vijesti