Datum objave: 13. Svibanj 2019

Premijer Plenković upoznao se u Šibeniku s digitaliziranim sustavom kontrole u ribarstvu

Premijer Plenković upoznao se u Šibeniku s digitaliziranim sustavom kontrole u ribarstvu
Diana Ferić
Diana Ferić

Novi sustav nadzora i kontrole ribarstva u Hrvatskoj predstavljan je danas na šibenskoj rivi, a nazočni su bili premijer Andrej Plenković te ministri Tomislav Tolušić, Gabrijela Žalac i Damir Krstičević te ostali predstavnici nadležnih ministarstva i lokalni dužnosnici. Pokazan je i izložen sustav besposadnih letjelica, plovila ribarske inspekcije, ronilice, vozila, steroskopske kamere, a posebno je predstavljen potpuno digitaliziran monitoring centra za ribarstvo koji, kako je kazao ministar Tolušić, omogućava kontrolu od ulova ribe preko njezine prodaje doslovno do stola potrošača. Ribari mogu sve svoje obveze od očevidnika do drugih stvari slati nadležnim službama čak i preko svojih mobilnih uređaja tako da više nema papirologije


Ministarstvo poljoprivrede navedenu opremu sufinanciralo je EU sredstvima Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo.

Nakon predstavljanja opreme i sustava kontrole, u hotelu Amadria Park, Convention Centre, Hall Šibeniku u 11:00 sati započela je dvodnevna Konferencija o ribarstvu koju organizira Ministarstvo poljoprivrede, a otvorio ju je premijer Plenković.

Tijekom dvodnevne konferencije predstavnici ribarskog sektora, znanstvene zajednice te resornih ministarstava, raspravljat će o ključnim temama: stanju resursa i upravljanju malom plavom ribom, kontroli ribarstva, novim trendovima u akvakulturi te financiranju ribarskog sektora.

Premijer Plenković danas će u Šibeniku biti dosta zaposlen jer u 12 sati otvara "Civita sacru" - katedralni muzej,a u 13 sati potpisuje Ugovor s gradonačelnikom Šibenika Željkom Burićem o partnerstvu u projektu Batižele koji obuhvaća gospodarenje terenom bivšeg TEF -a

 

Iz kategorije: Vijesti