Datum objave: 03. Svibanj 2019

Šibenski snimateljski dvojac Živković i Bunjevac dobio HND - ovu nagradu "Željko Kaić" za 2018. godinu

Diana Ferić
Diana Ferić

Snimatelji u HTV -ovom studiju u Šibeniku Goran Bunjevac i Milan Živković dobili su HND -ovu nagradu Žarko Kaić za 2018.godinu i to za reportažu o Anti Mrvici snimljenu na Žiriju. Nagrada im je dodijeljena danas na svečanosti u Zagrebu, a svi članovi Ocjenjivačke skupine dali su im najviše bodova.
 

"Snimatelji dopisništva Hrvatske radiotelevizije u Šibeniku Goran Bunjevac i Milan Živković autori su vizualno uvjerljivo najsnažnijeg snimateljskog rada u konkurenciji za nagradu Žarko Kaić. Sve govori činjenica da u kategoriji za najbolji snimateljski rad prošle godine među članovima Ocjenjivačke skupine uopće nije bilo rasprave, najveći broj bodova svi su dali reportaži „Samo je jedan Mrvica“ emitiranoj u emisiji Hrvatske televizije „Puls“. Dobri duh i zaštitno lice splitske trajektne luke, pomorac i sveučilišni profesor Ante Mrvica ispraćen je u mirovinu kamerom koja mu se uspjela približiti kao blizak član obitelji i slikom koja je u gledateljima majstorski probudila sva osjetila. Bravo za dvojac Bunjevac – Živković ", stoji u obrazloženju žirija.

Nagrađeni šibenski dvojac od kojih Živković radi već 15, a Bunjevac 13 godina na HTV-u zahvalio je na nagradi istaknuvši da s Antom Mrvicom nisu mogli pogriješiti jer je on rođeni glumac pred kamerom, a budući da je to bio timski rad zahvalili su kolegici novinarki Sanju Jurišić i montažeru Edinu Bećireviću koji također radili na toj reportaži.
 

Iz kategorije: Vijesti