Datum objave: 30. Travanj 2019

Otvoren 11. Sajam agroturizma uz vijest da je župan Pauk po treći put postao otac

Otvoren 11. Sajam agroturizma uz vijest da je župan Pauk po treći put postao otac
Diana Ferić
Diana Ferić

Skradinski Sajam agroturizma, koji se održava 13 godinu za redom, prve dvije u organizaciju Udruženja obrtnika Šibenik u Županijske obrtničke komore ,a zadnjih 11 u organizaciji Šibensko - kninske županij,e otvoren je danas na uobičajen način, okupljanjem političara vladajuće stranke te gradonačelnika i načelnika gradova i Općina Šibensko kninske županije, dok su u početku malobrojni građani obilazili štandove  179 izlagača.

. Iove godine prevladavaju hrana i to posebno slavonski specijaliteti te piće i suveniri. U ime Vlade sajam je otvorio ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić. Sve je je začinila vijest da je šibensko - kninski župan Goran Pauk dobio treće dijete, sina Bornu pa su mu svi čestitali, a i mnogi su skratili svoje govore, kako je u šali rečeno, da bi župan mogao što prije stići u bolnicu vidjeti suprugu i novorođeno dijete.

 

Tomislav Tolušić je istaknuo da dvije i pol godine obilazi sajmove u Hrvatskoj, ali da mu je skradinski najdraži tog, kako je kazao, optimizma, puno prijatelja i l domaćinske atmosfere koja ga razlikuje od svih ostalih manifestacija tog tipa.

 

"Hrvatska ima najkvalitetnije prehrambene proizvode, vina i rakije i vrijeme je da to pokažemo sebi i drugima. Hvala na optimizmu koji imate, a Ministarstvo poljoprivrede je uvijek uz vas. Bit će mi drago da taj optimizam širimo u budućnosti.Zadovoljstvo mi je što već nekoliko godina zaredom imam priliku biti na ovom sajmu koji ima dušu i koji prezentira najkvalitetnije hrvatske proizvode. Naša jedinstvena gastronomska ponuda razlog je zašto se turisti vraćaju i jedno je od bogatstava naše turističke ponude. Sajam agroturizma je odlična priča i način promocije naših proizvođača", istaknuo je.

 

Nediljko Dujić, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednik ŽO HDZ -a Šibensko - kninske županije izrazio je nadu da će se kroz narednih pet godina sajam još više razviti zahvaljujući sredstvima Europske unije.

 

Inače, nazočni su bili i kandidati HDZ -a na predstojećim EU izborima, među njima i Dubravka Šuica.

 

"Najveća su vrijednost ovog sajma ljudi iz svih krajeva Hrvatske koji svjedoče uspjeh tamo gdje ga nitko ne očekuje, na hrvatskom selu. Oni su poruka i nadahnuće da je na selu moguće stvarati uspjeh jednako kao i u zemljama kojima stremimo, kazao je u svom pozdravnom govoru Antonio Brajković, gradonačelnik Skradina.

Iako u euforičnom raspoloženju zbog toga što je po treći put postao otac šibensko - kninski župan Goran Pauk se popeo na binu i obećao da će Šibensko - kninska Županija i dalje pružati svu potrebnu pomoć domaćim proizvođačima i OPG -ovima.

„Sajam agroturizma u prvom je redu promocija turizma i poljoprivredne proizvodnje Šibensko-kninske županije, ali s ponosom ističem da se svake godine na Sajmu predstavi i županija partner, ove godine to je Osječko-baranjska županija, stoga Sajam omogućuje interakciju između poljoprivrednih proizvođača, tradicijske gastronomije i turističkih usluga i izvan granica naše županije“ ,kazao je župan u svom prigodnom obraćanju.

 

Partner na ovogodišnjem sajmu je Osječki - baranjska županija, a njihov župan Ivan Andrušić je zahvalio na toj prilici i istaknuo da bi Hrvatska trebala biti prodornija u marketingu svojih proizvoda i agroturizma.

 

Sajam ostaje otvoren i sutra kada se, s obzirom na Praznik rada očekuje veliki broj posjetitelja.  

Iz kategorije: Vijesti