Petak, 26 Travanj 2019 08:39

Porezni inspektori pojačali nadzor:I dalje aktualni neizdavanje računa, nepolaganje gotovine...

Napisala: 
Porezni inspektori pojačali nadzor:I dalje aktualni neizdavanje računa, nepolaganje gotovine...

Brojne ugostitelje, pekare i iznajmljivače automobila ovih će dana posjetiti porezni inspektori. Od jučer pa do 2. svibnja traže nepravilnosti u fiskalizaciji
Od jučer pa do 2. svibnja porezni inspektori traže nepravilnosti u fiskalizaciji, piše tportal.
 

Zadnja akcija u kojoj su bili za Veliki tjedan, pokazala je da 3 od 4 porezna obveznika ne posluju po pravilima, doznaje RTL.

U ovoj godini ukupno su u nadzor izišli nešto manje od 3000 puta, a kod više od polovice nije se radilo po propisima. Naplatili su i preko 2 milijuna i 200 tisuća kuna kazni. U posljednjoj akciji prije Uskrsa, obišli su 284 objekta, a u čak 75 posto slučajeva utvrđene su nepravilnosti.

 

'One se odnose na neizdavanje računa što se smatra najtežim poreznim prekršajem. Također nefiskaliziranje u zakonskom roku, krivi podaci poslovnih prostora i operatera, nepolaganje ostvarenog gotovinskog prometa', rekla je Dalija Brkić, voditeljica Službe za nadzor fiskalizacije.

 

A tvrde, ne zatvaraju objekte zbog samo jednog računa već, ako su vlasnici inače uredni platiše, prvo idu upozorenja.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!