Datum objave: 23. Travanj 2019

Udari juga na šibenskom području do 65 km/h, ne vozi trajekt za Žirje

Udari juga na šibenskom području do 65 km/h, ne vozi trajekt za Žirje
Diana Ferić
Diana Ferić

Sredozemna ciklona donosi vrlo vjetrovito vrijeme području cijelog Jadrana. Tlak zraka je u padu, a ciklona sve naglašenije djeluje na vrijeme na našem području. Prema podacima DHMZ-a i mreže Pljusak.com, udari juga istočno od Šibenika dosežu 104 km/h, piše Dalmacijadanas.

 

Split Marjan bilježi najjače udare do 101 km/h. U Dubrovniku i Šibeniku udari dosežu 65 km/h. Snažno jugo očekivano donosi probleme u pomorskom prometu. Zbog vjetra su u prekidu katamaranske linije: Vis-Hvar-Split, Split-Hvar-V. Luka-Ubli, Split-Bol-Jelsa, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, trajektna linija 604 Split – Vela Luka – Ubli i brodske linije: Zadar-Preko, Žirje-Šibenik-Kaprije, Komiža-Biševo, Mali Lošinj-Unije-Susak, Dubrovnik-Šipan-Sobra-Lastovo. U brodskoj liniji 409 Zadar – Preko od 07:35 sati, do daljnjega, umjesto broda plovi trajekt sa veza broj 1 u Gradskoj luci Zadar.

Prognoza vremena:

U utorak nestabilnije, u srijedu ponovno sunčanije, pa opet oblačnije...

U utorak i od četvrtka na kopnu još malo nestabilnije, pa se uz promjenljivu naoblaku očekuju i lokalni pljuskovi i grmljavina, ponajprije u sjeverozapadnim i gorskim krajevima. U srijedu većinom sunčano, ujutro ponegdje uz mogućnost magle. I dalje toplije od prosjeka, premda će u utorak i osobito petak temperatura biti niža, uz sjeverni vjetar.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano i toplo, osobito u Dalmaciji. Malo nestabilnije bit će u utorak i četvrtak na sjevernom dijelu, moguće i uz malo kiše ili lokalni pljusak, a od petka i u Dalmaciji. Ujutro i iduća dva dana mogućnost lokalne sumaglice ili magle, a u četvrtak će zapuhati jugo, u petak bura
 

Iz kategorije: Vijesti