Utorak, 23 Travanj 2019 09:03

Prvi rezultat liječenja male Mile Rončević u SAD -u su iznenađujuće dobri

Napisala: 
Prvi rezultat  liječenja male Mile Rončević  u SAD -u su iznenađujuće dobri

Marin Rončević, otac djevojčice Mile koja je početkom mjeseca otputovala na liječenje od leukemije u SAD, na svojoj Facebook stranici objavio je kako Milino liječenje odlično napreduje
'Dragi svi, da ne pišem pojedinačno jer će mi trebati desetak dana - dobili smo prvu povratnu informaciju nakon započete terapije. Nalazi su takvi da ne mogu biti bolji nego što jesu, a Mila se osjeća odlično... hvala dragome Bogu i svima koji mole i misle na nju i koji su omogućili da Mila dobije ovu priliku iako je dug put pred nama, već sada svjedocimo čudu...', objavio je Marin Rončević.

Dokaz ove izvrsne rekacije na liječenje je postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži koji sada iznose 0,1 posto, što je najniže do sada, a prije odlaska iznosili su 88 posto.

'MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1 posto (stvar skaliranja, odnosno osjetljivosti testa - možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno je da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10 posto je bilo super, ispod pet posto odlično, ovo je nevjerojatno. To je molitva i ljubav stotina tisuća ljudi koji stoje bok uz bok najboljim dječjim liječnicima...', napisao je Marin.

 

Podsjetimo, Mila se od 3. travnja nalazi u bolnici Children’s Hospital of Philadelphia, najboljoj za liječenje leukemije kod djece. Za njezin odlazak u SAD organizirala se humanitarna akcija u kojoj je prikupljeno više od 37 milijuna kuna, što je znatno više nego što je bilo potrebno za troškove liječenja.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!