Datum objave: 17. Travanj 2019

Poznati šibenski sportaš i dobrotvor Čedo Paić donirao sportsku opremu JK Val-u i VK Krki

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin sa stalnom adresom u Šibeniku Čedo Paić veliki prijatelj hrvatskog, pa time i šibenskog sporta, donirao je ovog puta opremu JK Valu u VK Krki. Doniranu opremu je u Šibenik prevezao Ivan Veštić, inače predsjednik Hrvatskog atletskog saveza, a preuzeli su je predsjednici Krke i Vala Dražen Crnogaća i Marin Paić.

„Iako je Ciceron rekao „Nomina sun odiosa!“, što bi mi u Hrvatskoj preveli kao „O imenima nećemo.“ red je u ovoj notici reći rečenicu-dvije o osobi donatora. Valja odmah istaći činjenicu da gospodinu Paiću, pravom sportskom zanesenjaku, ovo nije prva donacija našem sportu. Sportski odrastao u Krki, osim veslanja zavolio je i atletiku, te kao maratonac i triatlonac sudjelovao je na bezbroj natjecanja, a ujedno je bio i trener više atletičara i atletičarki. Radi se o humanitarcu par exellence koji je donirao i druge kojima je njegova pomoć bila potrebna, koji je zajedno s suprugom Slavicom bio domaćin mnogima koji su iz Hrvatske zbog raznih razloga pohodili Nizozemsku pa tako i krkašima kad su dolazili u Amsterdam radi sudjelovanja na svjetskim veslačkim prvenstvima organiziranim na čuvenoj Bosbaan stazi“, napisao je Dražen Crnogaća zahvaljujući donatoru.


Čedo Paić je i nadareni slikar, a kao zanimljivost valja istaći da je ove godine proglašen za drugog najpopularnijeg Hrvata u inozemstvu i to iza srebrnog izbornika nogometaša Zlatka Dalića. Dobitnik je, uz ostalo, Nagrade grada Šibenika.

  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3