Datum objave: 11. Travanj 2019

Gradska vlast dopustila besplatnu vožnju Toyotinog novog modela po povijesnoj jezgri jer to promovira Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Vožnja novog modela Toyota Camry hybrid po povijesnoj jezgri Šibenika, po pješačkoj zoni, preko Kalelarge do trga između dvaju spomenika kulture - katedrale i Gradske vijećnice kojom su Šibenčani prije dva dana bili zatečeni dogodila se uz odobravanje i dozvolu gradske vlasti jer je to, kako kažu, dobro za promociju Šibenika. To su odobrili čak bez da je grad naplatio i jedan euro za korištenje spomeničke baštine  u komercijalne svrhe.

"Upravni odjel za gospodarenje imovinom Grada Šibenika izdao je odobrenje za snimanje na javnim površinama u gradu Šibeniku produkcijskoj kući ANT-Production iz Belgije.
Riječ je o snimanju promidžbenog materijala u svrhu predstavljanja novog modela Toyote, Toyota Europe CROATIA, koje prate i brojne europske medijske kuće. Vjerujemo da će snimljeni materijal itekako poslužiti promociji Šibenika i njegovih znamenitosti te za navedenu namjenu Grad nije ostvario naknadu", priopćili su na naš upit iz Ureda gradonačelnika.

Da parafraziramo Bandića koji je kazao da ne trebaju nagrade Bandiću nego Bandić treba nagradama mogli bismo se upitati treba li nešto takvo Šibeniku koji ima dva spomenika kulture pod zaštitom UNESCO -a da bi bio vidljiv ili Šibenik treba nekom da bi bio prepoznat. Riječ je ipak o profanizaciji  naše vrijedne, svjetski priznate i poznate šibenske baštine i povođenju za jeftinim marketinškim trikovima.


Sjetimo se da je ne tako davno, tadašnji Konzum kao tvrtka u usponu svoju ponudu voća i povrća oglašavao na plakatima s atraktivnom fotografijom šibenske katedrale i da ni na to nitko u Šibeniku nije reagirao, a Toyotina reklama je vrlo slična tome, samo što je riječ o međunarodnom, a ne hrvatskom tržištu.

FOTO: Šibenik IN.
 

Iz kategorije: Vijesti