Datum objave: 03. Travanj 2019

DV Osmijeh ima razloga za osmijeh:Iz EU fonda dobili oko 4 milijuna kuna za svoje programe

DV Osmijeh ima razloga za osmijeh:Iz EU fonda dobili oko 4 milijuna kuna za svoje programe
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski privatni dječji vrtić Osmijeh dobio je za svoje dodatne programe koje će provoditi naredne dvije godine oko 4,1 milijun kuna iz Europskog socijalnog fonda u sklopu projekta „Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja za što su jučer u Zagrebu potpisali ugovor s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Zahvaljujući tom novcu značajno će obogatiti i proširiti sadržaje namijenjene odgoju djece. Program su nazvali " I ti imaš razloga za osmijeh".

" Mi već 15 godina provodimo produljeni program boravka djece u vrtićima prema potrebi roditelja , a sada uvodimo sportski program i dramsko scenski program te obogaćujemo program za darovite i program za integrirano učenje engleskog jezika . Povećat ćemo broj educiranih odgojitelja za te programe, a u provođenju sportskog programa surađujemo s PK More koji će za 300 naše djece osigurati obuku u plivanju";, kaže Katja Ercegović, osnivačica DV Osmijeh, dodajući kako će uskoro taj program predstaviti javnosti na posebnoj konferenciji za novinare.

• DV Osmijeh osnovan je 2014. godine i prvi je vrtić u Šibensko - kninskoj županiji koji je uključen u međunarodnu Eko školu, a svojim programima i aktivnostima stvaraju poticajno okruženje u kojem se svako dijete na prirodan i spontan način osjeća sigurno i stječe znanja, vještine i navike potrebne za život u zajednici koja ga okružuje.


Osim DV Osmijeh novac je iz tog fonda od šibenskih vrtića dobio i DV Sunce s Brodarice i to za produljeni boravak djece i smjenski rad te, preko svoje centrale u Zagrebu , vjerski vrtić Blažena Hozana.
 

Iz kategorije: Vijesti