Datum objave: 02. Travanj 2019

Ipak smo bili u pravu:Invalidi u HPB ulaze kroz stari ulaz jer im ulaz u poslovnicu nije prilagođen

Ipak smo bili u pravu:Invalidi u HPB ulaze kroz stari ulaz jer im ulaz u poslovnicu nije prilagođen
Diana Ferić
Diana Ferić

Hrvatska poštanska banka demantirala je našu nedavno objavljenu informaciju da ulaz u novootvorenu poslovnicu te banke u Šibeniku nije prilagođen invalidima iako je to istina, što se lako može provjeriti, a to pokazuju i naše fotografije. Invalidi ne mogu, kao ostali građani, ući u poslovnicu na taj novi ulaz jer im smeta dosta visoka stepenica.  Ući mogu jedino kroz stari ulaz, koji više nije ulaz u poslovnicu nego u upravnu zgradu banke, a onda moraju čekati da im portir, posebnom karticom, otvori vrata kako bi mogli ući u poslovnicu.

 

Stari ulaz, kako što smo objavili, je odlično prilagođen invalidima i ima i rampu, ali naša je kritika bila usmjerena na novi ulaz kroz koji invalidi očito ne mogu proći, a bilo bio realno  očekivati da im i on bude prilagođen.

 

Inače, iz HPB -a su priopćili da je tijekom proteklog vikenda uspješno je završeno pripajanje Jadranske banke Hrvatskoj poštanskoj banci. Rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu od 1. travnja 2019. godine u Sudski registar upisano je pripajanje JABA-e čija imovina i obveze prelaze na HPB.

Pripajanje je provedeno u rekordno kratkom roku - proces je trajao osam mjeseci i predstavlja najbrže pripajanje banaka u Hrvatskoj.

U Šibeniku je otvoren jedan od najvećih regionalnih centara HPB-a koji će voditi poslovanje u Šibensko-kninskoj županiji, stoji u priopćenju.

   

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: