Datum objave: 02. Travanj 2019

Sretno!:Mala Mila s roditeljima uz pljesak ispraćena sa zagrebačkog aerodroma u Philadelphiju

Sretno!:Mala Mila s roditeljima uz pljesak ispraćena  sa zagrebačkog aerodroma u Philadelphiju
Diana Ferić
Diana Ferić

Obitelj Rončević jutros je iz Rijeke krenula put zagrebačkog aerodroma, otkud su u 9 sati  poletjeli avionom za Philadelphiju. Milu će odmah na aerodromu u SAD-u dočekati medicinski tim Children's Hospital of Philadelphia, javlja N1.

 

Roditelji djevojčice Mile Rončević, čija je borba za život kćeri ujedinila cijelu Hrvatsku, dobili su od američke bolnice plan liječenja i račun od 2,3 milijuna dolara. Za taj novac Mila će primiti dvije kemoterapije i transplantaciju.

 

Prilikom dolaska u zagrebačku Zračnu luku dočekana je velikim pljeskom okupljenih.

Nakon 9 sati, avion s Milom i njezinim roditeljima poletio je za Frankfurt, otkud nastavljaju put u Philadelphiju.

 

Roditelji Mile Rončević sinoć su, podsjetimo, dobili potvrdu iz Children's Hospital of Philadelphia da će Milu u utorak primiti na liječenje u tu bolnicu, kao i plan liječenja. Kako je rekla Milina majka Sanja Matijević Rončević, cijena koju su u toj bolnici formirali iznosi nešto manje od 3 milijuna američkih dolara, a s popustom to će biti oko 2,3 milijuna dolara.
Ažurirani podaci na stranici Lifeformila, objavljeni nešto iza 18 sati u ponedjeljak, govore da je prikupljeno više od 34 milijuna kuna.

 

Iz minute u minutu, iz sata u sat, i dalje se prikuplja novac za malenu Milu Rončević. Neslužbene informacije govore da je prikupljeno preko 34 milijuna kuna, što je gotovo duplo više od potrebnih 18 milijuna za liječenje.

Idemo dalje i nadamo se najboljem, kazali su jučer roditelji. Inače, Milin tata Marin Rončević  odbio je  zamolbu građana da odustane od prodaje kuće u kojoj žive. Kazao je da je to odluka njegove žene i njega i da ih neće nitko u tome pokolebati  te da će 111 000 eura, koliko će dobiti za kuću, uplatiti za liječenje druge djece.

FOTO:Zagrebački list.hr
 

Iz kategorije: Vijesti