Datum objave: 29. Ožujak 2019

Općina Primošten i TZ Primošten uplatili po 10 000 kuna za liječenje teško bolesne djevojčice Mile Rončević

Diana Ferić
Diana Ferić

Općina Primošten uplatila je 10 000 kuna za lječenje teško bolesne dvogodišnje djevojčice Mile Rončević u SAD-u na koje mora hitno otputovati , a njezine roditelje košta čak 17,8 milijuna kuna.
To je Općinskom vijeću danas predložio primoštenski načelnik Stipe Petrina Općinskom vijeću koje je to jednoglasno prihvatilo.Akciji se pridružila i Turistička zajednica Općine Primošten, također s donacijom od deset tisuća kuna. Stipe Petrina na taj način odazvao se apelu roditelja malene Mile koja je oboljela od akutne mijeloične megakarotične leukemije a kojoj je za liječenje u SAD potrebno prikupiti sveukupno 17,8 milijuna kuna. Kako je za pomoć djetetu potrebna solidarnost svih građana i institucija RH, Petrina je uputio poziv svim jedinicama lokalne i područne samouprave ,kojih je 429, da uplate donaciju jer bi se samo takvim uplatama prikupila četvrtina potrebnih sredstava.
“Pozivamo sve građane dobre volje da u granicama svojih mogućnosti pomognu obitelji Matijević Rončević u prikupljanju potrebnih sredstava jer je potrebno da svega 100 kuna od srca izdvoji 178 tisuća građana da bi prikupili navedena sredstva!”, kažu u Općini Primošten.

Djevojčičini roditelji Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević najkasnije početkom sljedećega tjedna žele otići u SAD uvjereni da će tamošnje metode liječenja Mili spasiti život. Očekuju da je liječenje u dječjoj bolnici u Philadelphiji, onoj istoj u koju je i mala Nora Šitum prekasno stigla, njihovoj kćeri jedina šansa, pišu 24 sata. Iako su mislili kako će liječenje koštati oko milijun dolara, iz bolnice su im javili da će liječenje stajati čak 2,7 milijuna dolara, odnosno oko 17,8 milijuna kuna. Zbog toga rasprodaju svoj život, ali pozivaju i druge da im pomognu. – Zahvalan sam neizmjerno liječnicima u KBC-u Rijeka, učinili su sve što su mogli. Nemamo ni jednu zamjerku na dosadašnje liječenje. No ono što je dostupno u Hrvatskoj, ali i u Europi, nije dostatno da bi se djeca s ovakvom dijagnozom izliječila. Amerikanci su razvili posve nove metode koje su do sada pokazale velik uspjeh – ispričao je Milin otac Marin, piše Večernji list.
 

Iz kategorije: Vijesti