Datum objave: 29. Ožujak 2019

Jadranska banka donirala 500 tisuća kuna Općoj bolnici Šibensko-kninske županije

Jadranska banka donirala 500 tisuća kuna  Općoj bolnici Šibensko-kninske županije
Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Uprave Jadranske banke d.d. Šibenik Mato Filipović i ravnateljica Opće bolnice Šibensko-kninske županije Sanja Jakelić, dr. med. danas su potpisali Ugovor o donaciji za kupnju dva ultrazvučna aparata za potrebe šibenske bolnice.

Jadranska banka, u skladu s korporacijskim vrijednostima, želi poduprijeti rad i medicinsku uslugu za pacijente Šibensko-kninske županije, te je kao znak potpore Općoj bolnici Šibensko-kninske županije dala donaciju u iznosu od 500 tisuća kuna.

'Zahvaljujem Jadranskoj banci na ovoj vrijednoj donaciji koja će unaprijediti zdravstvenu zaštitu pacijenata u našoj županiji, tim više što nabava ovih medicinskih aparata nije bila previđena iz decentraliziranih sredstava', kazao je župan Goran Pauk prilikom potpisivanja Ugovora o donaciji te dodao kako je ovo pravi način za oproštaj od Jadranske banke, ali i za doček Hrvatske poštanske banke. 'Dobivamo jednu zdraviju, konkretniju i sposobniju instituciju koja će nastaviti raditi ovaj posao koji se od takve institucije i očekuje.' zaključio je župan Pauk.

'Kao društveno odgovornoj instituciji, veliko nam je zadovoljstvo pomoći onima kojima je najpotrebnije. Ulaganje u kvalitetnu medicinsku opremu za sve nas je od velikog značaja i iznimno mi je drago što ovom donacijom možemo osigurati bolje uvjete liječenja pacijentima Opće bolnice Šibensko-kninske županije. Jadranska banka uvijek je bila uključena u projekte važne za zajednicu, a tako će nastaviti i nakon 1. travnja kada počinje poslovati pod imenom Hrvatske poštanske banke. Misija HPB-a, najveće banke u hrvatskom vlasništvu je stvarati bolje uvjete za život u Hrvatskoj što u potpunosti odražava ulogu Banke u društvu i njezin stav prema budućnosti koju zajedno gradimo', rekao je Mato Filipović, predsjednik Uprave Jadranske banke.

'Prema iskazanim potrebama odjela ortopedije i traumatologije i odjela interne medicine za nabavu ultrazvučnog aparata, Jadranska banka je odobrila donaciju. Nakon provedenog postupka javne nabave, ovom donacijom nabavit ćemo ultrazvučni aparat za odjel ortopedije i prijenosni ultrazvuk za odjel interne medicine, potreban liječnicima za rad u konzilijarnoj i bolničkoj službi', pojasnila je ravnateljica bolnice Sanja Jakelić zahvalivši na ovoj vrijednoj donaciji.

Potpisivanju su nazočili i član Uprave Jadranske banke Alan Herjavec i Branka Juričev Martinčev, saborska zastupnica i predsjednica Upravnog vijeća.


 

Iz kategorije: Vijesti