Datum objave: 25. Ožujak 2019

Iz podmorja u Docu izvučeno više od dvije tone stakla i sedamdesetak automobilskih guma

Iz podmorja  u Docu izvučeno više od dvije tone stakla i sedamdesetak automobilskih guma
Diana Ferić
Diana Ferić

Čak 164 vreće s oko dvije i pol tone odbačenih staklenih predmeta i oko 70 automobilskih guma izvukli su ronioci na kopno u subotnjoj akciji čišćenja podmorja u Docu. Sudjelovali su ronioci iz UPA Rostrum Split, KPA Vodomar Duga RSA, Diving –Marco Polo iz Rijeke, JVP Opatija i KPA Adria te šibenskog kluba "Dolac" koji im je bio domaćin i organizator akcije. Na obali su od njih otpad preuzimali i bacali ga u kontejnere volonteri, studenti šibenskog Veleučilišta ne nekolicina Dolačana.


" Nije bilo lagano, posebno roniocima koji su morali pronalaziti put do kopna između svih privezanih brodova, ali su odradili vrhunski posao!
To što je izvađeno je samo jedan mali dio ukupnog smeća, te će svakako biti potrebno napraviti još ovakvih akcija – napisali su na svom Facebook profilu"; napisali su organizatori na svom Facebook profilu.

 

Bila je to prilika i za druženje ronioca u povodu Svjetskog dana zaštite voda pa su sudjelovali na ekološkoj radionici i kvizu znanja, a jučer su imali i zaron kod otoka Sokola.

 

Iz kategorije: Vijesti