Datum objave: 25. Ožujak 2019

Obje teške prometne nesreće na šibenskom području proteklog vikenda skrivili pijani vozači

Diana Ferić
Diana Ferić

Vozači koji su skrivili dvije prometne nesreće proteklog vikenda na šibenskom području vozili su pod utjecajem alkohola, a jedan i bez važeće vozačke dozvole.

U prometnoj nesreći od 23. ožujka oko 13,25 sati u Šibeniku teške i po život opasne ozlijede je zadobio 56-godišnji vozač, koji je zbog zadobivenih ozljeda zadržan na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik. Do prometne nesreće je došlo kada je 46-godišnji vozač, pod utjecajem alkohola, bez korištenja sigurnosnog pojasa i bez da je kod sebe imao vozačku dozvolu, upravljao teretnim automobilom Pegueot, splitskih registracijskih oznaka, krećući se državnom cestom D-58 iz smjera Boraje u smjeru Vrpolja, kada je zbog neprilagođene brzine kretanja u desnom nepreglednom zavoju gubi nadzor nad upravljačem i s vozilom prelazi na prometnu traku namijenjenu za vozila iz suprotnoga smjera. Tom prilikom je prisilio 56-godišnjeg vozača osobnog automobila Cchevrolet, šibenskih registracijskih oznaka,koji se kretao tom cestom iz smjera Vrpolja u smjeru Boraje, na naglo skretanje u lijevo na suprotnu prometnu traku s ciljem izbjegavanja sudara s navedenim teretnim vozilom, uslijed čega je na istočnoj prometnoj traci došlo do sudara vozila.
Vozač teretnog automobila je zadržan u posebnim prostorijama policije do otriježnjenja, a protiv njega će biti podnijeta kaznena prijava, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

 

U prometnoj nesreći koje se dogodila 22. ožujka oko 23,50 sati u Šibeniku teže je ozlijeđen 26-godišnji vozač i 19-godišnja putnica toga vozila, koji su zbog zadobivenih ozljeda zadržani na daljnjem liječenju u Općoj bolnici Šibenik.

Do prometne nesreće je došlo kada je 26-godišnji vozač pri upravljanju osobnim automobilom Fiat Seicento, šibenskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola i u vrijeme dok mu je isteklo važenje vozačke dozvole, krećući se državnom cestom D-58, isti se sa vozilom nije kretao sredinom obilježene prometne trake, uslijed čega sa vozilom prelazi na zemljanu površinu s južne strane kolnika po kojoj nastavlja kretanje i izliječe izvan kolnika na nižu razinu od1,8 metara od ceste, gdje udara u betonske skale manjeg objekta i zaustavlja se rušeći pritom stablo.

Protiv 26-godišnjeg vozača će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, priopćila je PU šibensko - kninska.

 

Iz kategorije: Vijesti