Datum objave: 22. Ožujak 2019

Grad Šibenik će ubuduće izdvajati 200 kuna više za svako dijete u privatnim i vjerskim vrtićima

Diana Ferić
Diana Ferić

Izdvajanja za djecu koja polaze privatne i vjerski vrtić na području Grada Šibenika povećana su, rebalansom gradskog proračuna koji je danas prihvatilo Gradsko vijeće , za 200 kuna i po djetetu i sada iznose 700 kuna za svako dijete. To su gradski čelnici i obećali vlasnicima tih vrtića nakon što se se oni krajem prošle godine pobunili zbog nejednakog tretmana djece u privatnik i gradskim vrtićima, ali i zbog toga što im Grad lani uskrati isplatu za kolovoz. Paško rakić, dogradonačelnik Grada Šibenika zadužen za društvene djelatnosti, kazao je kako je to prvi korak,a da je cilj da se narednih godina izjednače iznosi kojić će se financirati djeca u vrtićima, bez obzira na vlasništvo odnosno da roditelji plaćaju istu cijenu bez obzira u koje vrtiće upisali svoje dijete.

 

Povećanje izdvajanja iz proračuna za djecu u privatnim i vjerskim vrtićima pozdravili su i Anton Dobra, vijećnik Bandićeve stranke i Nenad Samardžija iz HRAST -a koji su od početka podržali vlasnike privatnih i vjerskim vrtića u njihovim zahtjevima prema Gradu Šibeniku. Obojica su se založila da se što prije izjednače uvjeti financiranja vrtića i da roditelji plaćaju istu cijenu bez obzira na vlasnika vrtića.

 

To povećanje međutim nije zadovoljilo vijećnika ŠGF -a Rikarda Marenzija koji je ustvrdio da ono roditeljima ništa ne donosi i da će oni čija djeca idu u privatne i vjerske vrtiće i dalje plaćati od onih roditelja čija su djeca u gradske vrtiće.

 

"Dok se to ne izjednači kao da ništa nismo napravili. Zbog čega bi roditelj zato što u kvartu u kojem živi nema gradskog vrtića mora više izdvajati za svoje dijete. Ugledajmo se u primjer Zadra u kojem je pronađen takav modelu po kojem roditelji jednako plaćaju ma u koji vrtić im djeca išli", naglasio je Marenzi.

 

Dogradonačelnik rakić je ustvrdio kako je takav model u Šibeniku neprimjenjiv te da su izračuni pokazali da je Grad Šibenik u vrhu po izdvajanjima za vrtićku djecu.
 

Iz kategorije: Vijesti