Datum objave: 22. Ožujak 2019

Aktualac na sjednici Gradskog vijeća: O Musici appassionati, građevinskim radovima u gradu, kamenolomima

Diana Ferić
Diana Ferić


Aktualni sat na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika nije mimoišla tema o najavljeno ukidanju Festivala klasične glazbe Musica appassionata iako je ta točka povučena s dnevnog reda. To je pitanje inicirao vijećnik ŠGF –a Rikard Marenzi.

 

„ Tu bi priču na najbolji način opisao narodnom uzrečicom da vrč ide na vodu dok se ne razbije.Imali smo dvije sjednice Odbora za društvene djelatnosti i nismo dobili pravi odgovor. Gradonačelniče, jeste li uopće pročitali Odluku o osnivanju Musice appassionate u kojoj stoji da tim festivalom upravlja ravnatelj HNK u Šibeniku, a ima i Festivalsko vijeće u kojem su i predstavnici Grada Šibenika. Kažete da nigdje u medijima nije objavljeno koliko festival košta. Taj festival je djelovao izvan sistema i za to krivim vas. Nije bilo predviđeno nikada da se financira iz sredstava HNK u Šibeniku, a vi se ne možete osloboditi odgovornosti ako je bilo krimena u djelovanju tog festivala“, kazao je Marenzi.

 

„Ovaj istup najbolje pokazuje čemu svjedočimo dana su Hrvatskoj od nacionalne do lokalne razine. Imamo multipraktik stručnjake koji tumače pravne akte. Ono što sam kazao ponavlja, a to je da će vijećnici sve dokumente dobiti u ruke kada se bude raspravljalo o tom festivalu. Zatražit ćemo pismena izvješća od ravnateljice Nere Gojanović i to od prvog dana Festivala sa svim računima, a to će pročešljati i unutarnja revizija. Sve će to dobiti vijećnici. Pojavilo se niz upita na koje nemamo argumentiranih odgovora“#, odgovorio je gradonačelnik Burić.

Anton Dobra: Slušajući kolegu Marenzija skoro sam se nasmijao. Vi ste bili za ukidanje Festivala na sjednici Odbora, a sada pričate nešto drugo. Moja sugestija gradonačelniku je u sugestija da zaboravimo ovu priči i ne idemu U CSA forenziku. Taj festival sada košta 70 000 kuna, a ne 70 milijuna kuna. Vidim da je ostala druga točka na dnevnom redu koja je povezana s tom temom iako je Ured za društvene djelatnosti povukao odluku o ukidanju Musice appassionate. Kazalište se obvezuje da će 10 programa klasične glazbe promaknuti u 15 glazbeno – scenskih, a imamo za to samo 70 000 kuna“, istaknuo je Dobra,a gradonačelnik je odgovorio da se to ne može napraviti jer je prihvaćen takav program novog ravnatelja HNK u Šibeniku.

 

Drugo Dobrino pitanje odnosilo se na područje bivše vojarne Bribiskih knezova. „ Ustrategiji razvoja Grada Šibenika je predviđena lokacija nove bolnice na području bivše vojarne Bribirskih knezova. Zanima me dokada tu lokaciju mislite držati zatvorenom za bilo kakve aktivnosti“, upitao je Dobra.

 

Milorad Mišković Kasper (HSS) osvrnuo se na Šibenik kao veliko gradilište. „Grad doživljava renesansu, ali građane zanima kad će ti radovi biti završeni jer je grad neprohodan. Na Šubićevcu je kolaps, ni autobusi više ne voze po voznom redu“, primijetio je Mišković.
Danijel Mileta, šibenski dogradonačelnik mu je odgovorio: „Niz je tu radova. Radovi na Meduliću bit će u lipnju završeni, ako i ne budu gotovi. Na Šubićevcu kada završe sadašnji radovi kreće druga faza prema nogometnom igralištu koja će početi ovog ljeta. Kada ti radovi budu gotovo počet će novi, i tako će biti dok smo god mi na čelu ovog grada. Potrebno je strpljenje. Nakon negodovanja građana, pokazalo se obično, kada sve završi, slijedi oduševljenje“, ustvrdio je Mileta.

Dalibor Perak iz Loze zatražio je oštriji odnos prema otvaranju kamenoloma koji se sada otvaraju i 200 metara od naselja, kazao je.
  

Iz kategorije: Vijesti