Srijeda, 20 Ožujak 2019 09:58

Vodičanin postavljao otrovne mamce i ubio dvije zaštićene ptice grabljivice

Napisala: 
Vodičanin postavljao otrovne mamce i ubio dvije zaštićene ptice grabljivice

Zbog postavljanja otrovnih mamaca od kojih su uginula dva škanjac vodička policija je, nakon kriminalističke obrade, 72 - godišnjeg Vodičanina osumnjičila za uništenje zaštićenih prirodnih vrijednosti.

"Osumnjičeni je 16. veljače na području Vodica, predio Rastovac, na otvorenom prostoru postavio otrovni mamac koji su konzumirale dvije strogo zaštićene vrste ptica grabljivica- „Škanjac“ i od toga uginule", kaže Marica Kosor, glasnogovornica Pu šibensko - kninske.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnesena kaznena prijava.


Upotreba otrovnih mamaca je jedna od najčešće korištenih metoda za uklanjanje predatora koje se smatra štetnima za određene ljudske aktivnosti, uglavnom vezane uz lov i poljoprivredu.
Na europskoj razini, trovanje divljih životinja, pogotovo ptica grabljivica se smatra jednim od glavnih problema u njihovoj zaštiti budući da štetno utječe na niz kritično ugroženih vrsta.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!