Datum objave: 18. Ožujak 2019

Tijelo mrtvog ribara s Murtera pronađeno je jutros na otočiću Kurba Mala na Kornatima

Diana Ferić
Diana Ferić

Tijelo nesretnog 60 - godišnjeg ribara iz Murtera, koji je jučer isplovio u ribolov prema kornatskom otočju, pronađeno je jutros na otočiću Kurba Mala tako da je obustavljena potraga za njim.

Informaciju o pronalasku tijela D.I -a Ministarstvu pomorstva uputila je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jutros, 18. ožujka u 07.30h, odnosno, odmah nakon što je o pronalasku izvijestio kapetan Lučke ispostave Sali.

Njih je o pronalasku tijela obavijestila je Pomorsku policiju Zadar, čiji službenici su isplovili prema poziciji pronalaska.


Obavijest o nestanku D.I. (rođen 1959. godine), državljanin Republike Hrvatske, službenici MRCC Rijeka zaprimili su jučer, 16. ožujka u 16.00h od Z.I., sina nestalog, prema čijem iskazu je njegov otac jučer, oko 12.00h, isplovio u ribolov iz Murtera prema uvali Vrulje u Kornatima, vlastitom brodicom tip gumenjak, dužine 6 metara, pogonjen izvanbrodskim pogonskim strojem porivne snage 100KS. Odluku o dojavi nestanka članovi Obitelji donijeli su nakon što se nestali nije vratio u predviđeno vrijeme i budući da nije odgovarao na pozive putem mobilnog uređaja, slijedom čega je MRCC Rijeka pokrenula koordinirano traganje sa nadležnom Lučkom kapetanijom Šibenik te nešto kasnije i sa Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Šibenik, a u traganje su bili angažirani i pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS).

Tijekom jučerašnje pomorske potrage službenici Šibenske kapetanije su u 18.30h dojavili o pronalasku napuštenoga gumenjaka u vlasništvu nestaloga, koji je zatečen nasukan na otočić Šćitna, sjeverno od otoka Žuta, slijedom čega je nastavljeno intenzivno traganje za nestalim.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3