Datum objave: 08. Ožujak 2019

Šibenski gospodarstvenik lažnim ispravama izvukao iz vlastite tvrtke oko 3,8 milijuna kuna

Šibenski gospodarstvenik lažnim ispravama izvukao iz vlastite tvrtke oko 3,8 milijuna kuna
Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenski gospodarstvenih (51) osumnjičen je za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkom istragom koju je provela policija u suradnji s Poreznom upravom i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku utvrđeno je da je osumnjičeni u razdoblju od 2. siječnja do 31. prosinca 2013. godine, u svojstvu člana uprave i odgovorne osobe dvaju trgovačkih društava sa sjedištem u Šibeniku od jednog trgovačkog društva uzimao za sebe pozajmice u iznosu od 2 489 267,77 kuna, te za drugo trgovačko društvo pozajmice u iznosu od 1 282 903,88 kuna, a kako bi izbjegao obaveze povrata pozajmica izradio je i ovjerio poslovne isprave s neistinitim, odnosno neizvršenim poslovnim događajima. na taj način je sebi i drugom trgovačkom društvu protupravno pribavio imovinsku korist u iznosu od oko 3, 8 milijuna kuna za koji iznos je oštetio prvo trgovačko društvo.

Protiv osumnjičenog je Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku proslijeđeno posebno izvješće s podacima, priopćila je danas Pu šibensko - kninska.
 

Iz kategorije: Vijesti