Datum objave: 07. Ožujak 2019

Županijska skupština:Dujić nije otkrio tko je zaposlio dvije-tri ljubavnice nego da su mu djeca žrtva njegovog posla

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog izjava u medijima "kako njega nevinog prozivaju da zapošljava rodbinu, a da je neko zaposlio tri ljubavnice pa ga nitko ne dira", kao i zbog javnog prozivanja da je posredovao kod zapošljavanja svojih rođaka u "Vodovodu i odvodnji" Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine Šibensko - kninske županije bio je danas, na aktualnom satu Županijske skupštine na meti vijećnika MOST -a Branka Dželalije i NL Stipe Petrine Danijela Lasana Zorobabela, a iz klupa su im pomagali i vijećnici LOZA -e, Dujić je u početku u odgovorima bio hladan i suzdržan da bi na kraju ipak pokazao da je "izgubio živce" pa se vijećnicima počeo obraćati s "ti", a u priču je upleo i svoju i Dželalijinu djecu pa je s govornice ustvrdio i kako su njegova djece skoro pa izložena ličnu zbog njegovih stavova.

 

Sve je počelo izravnim pitanjem Branka Dželelije upućenom Dujiću da konkretno dogovorio tko je to, kako je kazao u medijma zaposlio svoje ljubavnice. i da javnost ima to pravo znati.

Dujić je, do tada smiren, kratko kazao da je taj intervju dao kao predsjednik ŽO HDZ -a i da ne žeeli reći više ništa od onoga što je rekao u tom intervjuu. Onda je malo poslije izjavio i da o tomu mogu razgovarati "uz kavicu". No ulje na vatru dolio je Danijel Lasan Zorobabel koji je kazao da se od političara očekuje da budu moralna vertikala i da ne koriste svoj utjecaj te je i on Dujića upitao:" SVi mi pretpostavljamo, a vi očito znate tko je to zaposlio ljubavnice pa je red da nam to kažete", kazao je . Upito je Dujića i je li kod jednog natječaja osobno razgovarao s nekim kandidatima i hoće li podnijeti ostavku ako jedan svjedok to potvrdi.
Tu mu je već očito u njemu počelo kipjeti. "Moji kumovi, moja obitelj neće biti taoci mog posla. Ako se uspostavi da je ijedna osoba koja je krvnim vezama povezana sa mnom zaposlena izvan procedure da je spreman snositi odgovornost". Pozvao je sve koji imaju dokaze da je on negdje posredovao kod zapošljavanja da to slobodno prijave te je dodao." Ja želim da se sva djeca zaposle i ne djelim djecu na lijeve i desne".

U vezi svoje izjave o zapošljavanju ljubavnica u tom se trenutku ipak odredio te je izjavio kako nije misli na jednu osobu nego na "cijeli splet ljudi koji su kod njega dolazili s takvim zahtjevom" i time se još više zapleo u objašnjenjima da bi na kraju polemizirajući s Brankom Dželalijom koji je sjedio u klupi kazao i ovo.

"Kad ti već govoriš o moralu hoćeš što je radi član tvoje obitelji kada je moja kćer u školi u vrijeme prosvjeda zbog Istambulske konvencije dobivala papiriće na kojima je pisalo da joj je otac izdajnik i srbočetnik pa je skoro trebala psihološku pomoć". Dželelija je na to odgovorio da ne zna o čemu on govori te da on nikad niti jednom riječju nije spominjao Dujićevu obitelj dobacujući mu:"Ja nisam posao kao ti": 

Dujić se, ne spominjući ime, obrušio i na Roka Antića koji ga je javno prozvao zbog zapošljavanja rođaka u "Vodovodu i odvodnji". najavio je sudsku tužbu protiv njega i kako će to morati dokazati, ali ga je napao i riječima:" TO mi spočitava upravo onaj kojemu je sav posao bio da lobira za postavljanje štekata u NP Krka, Kornatima, na obala, plaža i ispod šibenske katedrale i na mene vršio pritisak", ustvrdio je Dujić. 

Lasan Zorobabel je nastavi s govornice inzistirati na tomu kako je u slučaju zapošljavanja za koja se proziva Dujića nije riječ o nepoštivanju postupka i procedure nego o moralu te je kazao kako, kada je on bio zamjenik gradonačelnice Grada Vodica nije želio niti da njegov kći dobije stipendiju iako je ispunjavla sve uvjete.
Onda je Dujić ponovno počeo spominjati djecu pa je izjavio kako su Zorobabelova i njegova kći prije šest godina radile na istoj lokaciji, ali ni tu nije bio jasan što je želio poručiti da bi na kraju izjavio kako njegova djeca ne mogu "proći Poljanom a da oni kojima je stao na put u ostvarivanju nemoralnih nakana za njima viču pogrdne riječi i provociraju ih".

Župan Goran Pauk je intervenirao zbog te polemike prozivajući oporbene vijećnike se ne znaju kulturno i uljuđeno ponašati. da su nekulturni


 

Iz kategorije: Vijesti