Datum objave: 27. Veljača 2019

Napreduju radovi na šibenskom "Trokutu", otvaranje u lipnju 2020.

Napreduju radovi na šibenskom "Trokutu", otvaranje u lipnju 2020.
Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima, a u pratnji predstavnika izvođača radova tvrtke MP Beton d.o.o., obišao je danas radove na izgradnji Centra za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“ u Mandalini.

 

„Radovi napreduju svojim predviđenim tijekom i ovo je jedan sjajan projekt financiran europskim sredstvima. Po završetku radova Trokut će postati svojevrsni dom generacija 21. stoljeća koji će u potpuno opremljenim prostorijama i laboratorijima moći raditi, razvijati nove tehnologije i stjecati nova znanja.“, kazao je prilikom obilaska radova gradonačelnik Željko Burić.

 

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo „Trokut“ u svojem će se radu fokusirati na tri skupine ljudi: poduzetnike koji žele razvijati svoje startup projekte, djecu i mlade koji žele usvojiti najnovije informatičke vještine te poslovne timove koji posluju prema modelu Holliwork, spajajući rad i odmor na odabranoj lokaciji. Svrha projekta je razvoj inovativne poduzetničko-poslovne infrastrukture za pružanje novih i kvalitetnijih usluga kako bi se ojačalo malo i srednje poduzetništvo te stvorila nova radna mjesta na području Šibensko-kninske županije.

 

Pročelnik UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petar Mišura istaknuo je kako su u tijeku radovi na betonaži posljednje ploče, slijedi natječaj za opremanje prostora, a svoja vrata Trokut će otvoriti u lipnju 2020. godine.

 

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2.084 m2. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih, suvremeno opremljenih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i ostali popratni sadržaji.

 

 

Ukupan iznos projekta je 27.722.245,10 kuna, od čega je Grad Šibenik osigurao bespovratnih 20 milijuna kuna iz fondova Europske unije. Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.


 

 

Iz kategorije: Vijesti