Srijeda, 27 Veljača 2019 11:12

Vlasnik tvrtke iz Vodica makinacijama oštetio Jadransku banku za 85 000 kuna

Napisala: 
Vlasnik tvrtke iz Vodica makinacijama oštetio Jadransku banku za 85 000 kuna

Vodičanina starog 28 godina i njegovu tvrtku policija je osumnjičila za prijevaru u gospodarskom poslovanju na štetu Jadranske banke zbog nezakonitih radnji kojima je svojoj tvrtki pribavio materijalnu korist od 85 000 kuna. Protiv njega već otprije postoji kaznena prijava za istu vrstu kaznenog djela.

"Osumnjičeni je, kao vlasnik i odgovorna osoba tvrtke iz Vodica, s ciljem da sebi, odnosno svojoj tvrtki, pribavi protupravnu imovinsku korist, 17.veljače 2017.g. otvorio transakcijski račun na ime te tvrtke u oštećenoj banci. Zatražio je u ime i za tvrtku izdavanje business maestro chip kartice, kao i kartice za prijavu na internet bankarstvo. Nakon toga je 4. i 5 travnja iste godine, u vremenu kad banka ne provodi transakcije po računu zbog nepostojanja on-line sustava pa se transakcije knjiže nekoliko dana kasnije od stvarne transakcije, u petnaest navrata podigao gotovinu na bankomatima i gotovinu na eftpos terminalima poštanskih ureda, a davao je i naloge u aplikaciji mobilnog bankarstva, a da za navedene transakcije nije imao pokrića, tj. novčanih sredstava na računu svoje tvrtke. Na opisani način osumnjičeni je protupravno prisvojio novčani iznos od najmanje utvrđenih 85.000,00 kuna, za koji iznos je oštetio banku sa sjedištem u Šibeniku", kaže Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko - kninske.
      

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!