Datum objave: 21. Veljača 2019

Ivana Maletić neće biti na HDZ -ovoj listi za EU izbore,otvorena vrata županu Pauku

Ivana Maletić neće biti na HDZ -ovoj listi za EU izbore,otvorena vrata županu Pauku
Diana Ferić
Diana Ferić

Sve su veće šanse da će se šibensko - kninski župan Goran Pauk naći na listi HDZ -a za europske izbore što mu, kako je nekoliko puta potvrdio, sigurno neće biti mrsko. Naime, Šibenčanka Ivana Maletić, HDZ-ova europarlamentarka izjavila je danas za N1 televiziju da neće biti na listi za europske izbore, a ona mu je bila glavna prepreka jer teško da bi na toj listi bilo dvoje Šibenčana.

 

Vlada je, naime, donijela zaključak kojim Maletić predlaže za kandidatkinju za člana Revizorskog suda Europske unije u mandatnom razdoblju od 2019. do 2025. što je Pauku otvorilo put do liste za EU parlament.

 

Da se na njoj vidi potvrdio je novinarima još u studenom prošle godine, a da mu je to ambicija svjedoči i niz aktivnosti koje poduzima kao predsjednik Zajednice Županija i to u drugom mandatu što ga ej učinilo vidljivim i na nacionalnoj razini.

 

HDZ dosad nije izlazio s imenima koje planiraju staviti na listu za izbore za Europski parlament. No, kao mogući kandidati dosad su se u medijima spominjali Karlo Ressler, Tomislav Sokol i Dubravka Šuica koja je trenutno zastupnica u EP-u.
 

Iz kategorije: Vijesti