Datum objave: 20. Veljača 2019

Čelnici na terenu:Uskoro će sva naselja u Gradu Šibeniku imati vodovod i pitku vodu

Čelnici na terenu:Uskoro će sva naselja u Gradu Šibeniku imati vodovod i pitku vodu
Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom i Paškom Rakićem, u pratnji direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenice, obišao je danas radove na izgradnji vodovodne mreže za naselje Podine. Vrijednost projekta iznosi oko 1,4 milijuna kuna, financira se iz naknade za razvoj, a izgradit će se 1.650 metara vodovodne mreže.

 

„U Podinama i naseljima kao što su Vrsno i Lepenica temeljni je problem nedostatak vodovodne mreže. Taj smo problem detektirali i kroz naš hodajući kolegij i drago mi je što se te priče sada privode svom kraju. Radovi u Podinama su u samoj završnici, vodovodna mreža za Vrsno se projektira, a projekt u Lepenici je u postupku dobivanja potrebne dokumentacije. Rješavanje pitanja vodoopskrbe jedan je od glavnih preduvjeta za ostanak ljudi u ovim predivnim područjima i dijelovima grada Šibenika.“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.


Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica naglasio je kako će po završetku projekata za Podine, Vrsno i Lepenicu sva naselja na području Šibenika biti pokrivena vodovodnom mrežom.


„Grad Šibenik na taj način bit će jedan od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji će imati 99 postotnu pokrivenost stanovništva vodovodnom mrežom.“, kazao je Malenica.

 

Predsjednik MO Podine Ivan Vrcić istaknuo je kako se voda do sada dobavljala cisternama, a završetkom ovog projekta dodatno će se doprinijeti razvoju mjesta. 

Iz kategorije: Vijesti