Datum objave: 15. Veljača 2019

Šibenski SDP traži preispitivanje pa i oduzimanje koncesije za brzobrodsku liniju za Kaprije i Žirje

Diana Ferić
Diana Ferić

Zahtjev za preispitivanje pa i eventualno oduzimanje koncesije za brzobrodsku liniju 9502 Šibenik-Kaprije-Žirje tvrtki Catamaran line uputio je danas Tonči Restović, predsjednik GO SDP -a Šibenik pMinistarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture i Agenciji za obalni linijski promet. Katamarn već četiri jutra, što zbog kvara, što zbog bure nije isplovio iz Žirja što se do sada gotovo nikad nije dogodilo.

"Ponukani događajima zadnjih mjeseci na brzobrodskoj liniji 9502 Šibenik-Kaprije-Žirje na kojoj sve češće ne vozi brod zahtijevamo od vas preispitivanje i eventualno oduzimanje koncesije tvrtki „Catamaran line“ zahtijevamo od vas preispitivanje i eventualno oduzimanje koncesije tvrtki „Catamaran line“, te dodjelu koncesije privremenom brodaru do provođenja novog natječaja.

Naime, iako je tvrtka Catamaran line preuzela koncesiju, ujedno je preuzela i stare brodove, koji očito ne mogu ispuniti uvjete koncesije, a također ne mogu ni garantirati sigurnost putnika. Iz iskustva znamo da drugi brodovi mogu normalno voziti na toj liniji, jer se već događalo da isti ovi brodovi i prije nisu isplovljavali.

Kako ovo već predugo traje, molimo Vas da u što kraćem roku reagirate, te omogućite otočanima normalan prijevoz do svojih kuća", stoji u tom zahtjevu.
 

Iz kategorije: Vijesti