Srijeda, 13 Veljača 2019 08:38

Francuskom novinaru arancini i paprenjaci jedan od glavnih turističkih aduta Šibenika

Napisala: 
Francuskom novinaru arancini i paprenjaci jedan od glavnih turističkih aduta Šibenika

Francuska nacionalna televizija TV France 5 emitirala je reportaža “5 razloga za posjet Šibeniku” u kojoj je francuski novinar arancine i paprenjake uvrstio kao razlog posjete Šibeniku. On je posjetio Hrvatsku lani, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, neke stvari su mu se očito pomiješale. U ostala četiri razloga posjete Šibeniku ubrojio je katedralu sv. Jakova, primoštenske vinograde, tvrđavu svetog Nikole i Nacionalni park Krka, dakle najprepoznatljivije sadržaje koji se već desetljećima vezuju za Šibenik. U svakom slučaju i ova je, kao i svaka druga reklama dobro došla. Reportaža je emitirana u misiji “La Quotidienne” koja prosječno ima 300 000 gledatelja.


Lani je HTZ organizirala 16 studijskih putovanja francuskih novinara s ciljem objave članaka i reportaža o turističkoj ponudi Hrvatske. Ostvareno je 540 000 dolazaka i više od 2 milijuna noćenja francuskih turista, što predstavlja porast od 9 posto u dolascima i 5 posto u noćenjima.
 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!