Petak, 08 Veljača 2019 10:46

Imamo novu ravnateljicu NP Krka: Ni Rimac, ni Jakelić nego Nela Slavica

Napisala: 
Imamo novu ravnateljicu NP Krka: Ni Rimac, ni Jakelić nego Nela Slavica

Nela Slavica, dosadašnja ravnateljica Studentskog centra u Šibeniku nova je ravnateljica JU NP Krka. Amenovao ju je ministar zaštite okoliša Tomislav Čorić među šest kandidata. Izbor Nele Slavice svakako je poraz Josipa Rimac, državne tajnice u Ministarstvu uprave koja se natjecala za to mjesto računajući da će sigurno proći, a pobjeda Nediljka Dujića, predsjednika ŽO HDZ -a Šibensko - kninske županije jer se u medijima otvoreno pisalo o tomu svim silama i "svojim kandidatima" želi pošto - poto osujetiti Rimčevicin izbor, unatoč tomu što se govori da je ona i kućna prijateljica ministra Tolušića.

 

Poraz je to i struke i još jedan pokazatelj da politika pred njom ima primat. Kako drukčije objasniti da je izabrana kandidatkinja s, kada je o mjestu ravnatelja JU NP Krka riječ, puno lošijim CV od recimo mr.sc. Krešimira šakića, dosadašnjeg ravnatelja JU NP Krka iza kojeg stoje brojni uspješni projekti u upravljanju tim parkom ili doktorice ekonomskih znanosti Ljiljane Zmijanović koja je upravo doktorirala na temi "Integralno održivo upravljanje zaštićenim područjima", koja je 12 godina radila na rukovodećim poslovima upravo u JU NP Krka, certificirana je menadžerica projekata EU i ECQA i iza sebe ima tridesetak znanstvenih radova.

 

Teško bi i dijete bilo uvjeriti da su njih dvoje s takvim iskustvom na informativnom razgovor u Ministarstvu zaštite okoliša davali manje stručne odgovore od Nela Slavice koja od 2016. godine vodi šibenski Studentski centar, a dotada je radila u neprofitnim organizacijama.Ima diplomu Veleučilišta za turistički menadžement u Šibeniku. 

 Foto:ŠibenikIN

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!