Datum objave: 06. Veljača 2019

Muke Žirjana se nastavljaju: Katamaran Komiža jutros se nasukao dok je isplovljavao

Muke Žirjana se nastavljaju: Katamaran Komiža jutros se nasukao dok je isplovljavao
Diana Ferić
Diana Ferić

Odsukan je katamarana "Komiža" koji održavala liniju Šibenik - Kaprije - Žirje, a jutro se u 6.15 sati nasukao u uvali Muna prilikom polaska i tegle ga u Remontno brodogradilište Šibenik. Na njemu je kad se nasukao uz posadu bilo četvero putnika, ali nitko nije ozlijeđen.

 

"Jutros je puhala jaka tramontana i kapetan i kapetan nije mogao ispraviti kormilo na 90 stupnjeva. Isključio je komande i brod se naslonio na kopno, ali sve je prošlo uredu. Putnici nisu ozlijeđeni, voda nije prodrla u brod,a do kakvih je oštećenja došli vidjet ćemo kad brod dotegle u remontno brodogradilište", kaže Igor Lučić iz tvrtke Catamaran Line u čijem je vlasništvu Komiža.

 

Prvi je o tome na svom facebook profilu javio Antom Dobra, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika, Žirjanin koji stalno upozorava na probleme u brodskom priojevozu s kojima se Žirjani već dugo susreću.
"I tako kad ja godinama trumbetam o brodovima, evo ga jutros na stijenama nasukan", napisao je.

 

To što se jutros dogodilo potvrđuje njegova upozorenja, ali i to da je Žirju potrebna nova trajektna luka. Sad će na liniji Šibenik - Kaprije -Žirje biti uveden zamjenski  katamaran. Žirjani će i dalje negodovati i povijest se ponavlja...

Prije nekoliko mjeseci katamarn je u Kapriju udario u obalu.

Podsjećamo, da su predstavnici Catamaran line u studenom u Šibeniku održali konferenciju za novinare na kojoj su uz ostalo najavili:"

„Naša je prvenstvena želja da poboljšamo sigurnost plovidbe na našim brodovima i putnicima putovanje učinimo što ugodnijim", a tada su kazali i da su na trajektu Komiža koji ej dugo bio na remontu " napravljene neke preinake u vezi sa sigurnosti plovidbe i ugodnosti putovanja".
 

Iz kategorije: Vijesti