Datum objave: 04. Veljača 2019

Problematično miniranje Poljane:Da nije Facebook -a ne bismo ni znali kamo su letjela kamenja

Problematično miniranje Poljane:Da nije Facebook -a ne bismo ni znali kamo su letjela kamenja
Diana Ferić
Diana Ferić

Igrom slučaja ili sreće nitko nije nitko kada je u petak 1. veljače , prilikom miniranja gradilišta podzemne garaže na Poljani, veliki kamen doletio do štekata kafića Harmonija i prepolovio stol.
"Sreća da nitko nije poginuo. U centru Šibenika miniraju i ogromni kamen je doletio na štekat kafića Harmonija i prepolovio stol. Pita li se tko stručan da li takvo miniranje ugrožava Šibensko kazalište i okolne palače", upitao se jedna očevidac u svojoj objavi na Facebook-u i tako je ta informacija izašla u javnost.

danas o tomu svjedoče i prodavačica u kiosku i neki stalni gosti "Harmonije".

Joško Galić, predstavnik izvođača radova na Poljani iz tvrtke Lavčević, kako piše ŠibenikIN,ne bježi od odgovornosti i napominje da miniranja na gradilištu u centru grada više neće biti.
- Čuli smo što se dogodilo, ali poduzeli smo sve da nitko ne bude ugrožen jer su naši radnici i izvan gradilišta osiguravali prostor za vrijeme miniranja. Miniranja na Poljani više neće biti, a u cijeloj priči je najbitnije da nitko nije ozlijeđen. Inače, imamo osiguranje koje pokriva svu štetu na bilo kojem objektu koja nastane tijekom radova i naša odgovornost tu uopće nije upitna – kazao je Galić za ŠibenikIN.

No ostaje pitanje kako se to moglo dogoditi i je li zaista sve obavljeno kako je trebalo odnosno što bi bilo da je umjesto stola ta kamenčuga pogodila nekoga u glavu. A o tomu  kako takva  miniranja i uopće stalne vibracije od pikanera utječu na zgradu kazališta i druge okolne zgrade se također šuti.
  

Iz kategorije: Vijesti