Datum objave: 31. Siječanj 2019

Potpisan ugovor za izradu projektne dokumentacije za obnovu dječjeg vrtića Ljubica u Crnici

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Željko Burić potpisao je danas s direktorom tvrtke Trinas projekt d.o.o. Antom Grubišićem ugovor o izradi projektne dokumentacije za Dječji vrtić Ljubica u Crnici.

„Izgradnja kompletno novog vrtića u Crnici nastavak je naših ulaganja u predškolsku infrastrukturu na području grada Šibenika. Dječji vrtić Ljubica već desetljećima djeluje u neuvjetnim prostorima, a idejnim rješenjem je zamišljena izgradnja moderno opremljenog objekta koji zadovoljava sve pedagoške standarde za pet skupina s oko 100 djece. Temeljito radimo na modernizaciji svih naših predškolskih objekata na zadovoljstvo naših najmlađih sugrađana“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Vrijednost ugovorenih usluga iznosi 193.750,00 kuna, a tvrtka Trinas projekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj po okončanju javnog natječaja, obvezala se izraditi kompletnu projektno-tehničku dokumentaciju Glavnog i Izvedbenog projekta novog šibenskog vrtića. Rok za izradu je 60 dana.

Sredstva za navedenu dokumentaciju Grad Šibenik uspješno je ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku. Ovo je samo nastavak niza infrastrukturnih projekata u predškolskom odgoju za koje su osvojena bespovratna sredstva fondova ili mjerodavnih ministarstava.

„Za obnovu vrtića 'Vidici', koja je u tijeku, osvojili smo u dva navrata ukupno blizu 3 milijuna kuna, a za završenu obnovu dječjeg vrtića 'Kućica' na Baldekinu 851 tisuću kuna. Nedavno smo raspisali natječaj za građevinske radove energetske obnove na gradskim vrtićima Građa i Šibenski tići, a za koje smo osvojili ukupno 957 tisuća kuna Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Također nam je spremna i dokumentacija za energetsku obnovu dječjeg vrtića 'Veslo' u Zatonu i dječjih jaslica 'Tintilinić' na Građi.“, podsjetio je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

„Nakon 43 godine konačno ćemo djeci gradskih četvrti Crnica i Njivica omogućiti boravak u modernom vrtiću prilagođenom svim pedagoškim standardima.“, dodao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić. Planirana zgrada dječjeg vrtića na parceli ukupne površine 1490 m2 sastojat će se od podruma, prizemlja, 1. kata, te ravnog krova sa izlazom na isti, na kojemu je uređena zelena površina igrališta, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

 

Iz kategorije: Vijesti